apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vianočné poklady v Múzeu rusínskej kultúry v Prešove

Blíži sa čas Narodenia Pána: Vianočné poklady v slove a hudbe v Múzeu rusínskej kultúry v Prešove

Špeciálny kultúrny program s názvom Vianočné poklady (v slove a hudbe) prichádza do Múzea rusínskej kultúry v Prešove, a to práve v čase, keď sa blíži najkrajšie obdobie roka - Vianoce. Ak chcete zažiť nezabudnuteľné chvíle plné duchovnej atmosféry, príďte 13.12.2023 o 16:00 hod.

Hlavným cieľom podujatia je ponúknuť návštevníkom možnosť stretnúť sa so vzácnymi biblickými textami a ponoriť sa do krásneho zborového spevu. V Múzeu rusínskej kultúry budú predstavené autentické biblické texty, ktoré nám pripomenú význam a posolstvo Vianoc.

Kultúrny program bude hostiť spevácky zbor Pravoslávnej bohosloveckej fakulty Prešovskej univerzity. Okrem toho sa predstaví aj Byzantský spevácky zbor Kassijany Hymnografky, tiež z Prešovskej univerzity. Protojerej Mgr. Peter Savčák, PhD. prinesie do podujatia svoje duchovné vedenie a zároveň spríjemní atmosféru slovom. Očakáva nás kombinácia tradičného a byzantského spevu, ktorá vytvorí jedinečnú harmoniu zvukov a ducha Vianoc.

Podujatie sa uskutoční v priestoroch Múzea rusínskej kultúry v Prešove dňa 13.12.2023 o 16:00 hod. Je to výborná príležitosť stráviť pekný adventný večer v kruhu rodiny a priateľov. Nech vo vašich srdciach zavládne pokoj a mier, a nech Vianoce prinesú do vášho života radosť a lásku.

Príďte a zažite jedinečný kultúrny zážitok plný nádherných melódií a hlbokých duchovných zážitkov. Vianočné poklady v slove a hudbe čakajú práve na vás v Múzeu rusínskej kultúry v Prešove.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.