apríl 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok v Prešove?

Vianočné darčeky pre seniorov v Meste Prešov

S prvými snehovými vločkami Mesto Prešov zasypalo ulice bielou pokrývkou. Tento úkaz pripomenul obyvateľom, že najkrajšie sviatky v roku sú už za dverami. Vianoce budú ešte štedrejšie pre seniorov v domoch dôchodcov, keďže už po šiesty raz sa aj našom meste koná akcia "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

Do tohto záslužného projektu sa zapojila aj Spojená škola Tarasa Ševčenka v Prešove, kde sa vyučuje v ukrajinskom jazyku. Z celkového počtu 334 žiakov tejto školy je 188 ukrajinskej národnosti, čo odzrkadľuje bohatstvo kultúrnej pestrosti na škole. Výučba na Spojenej škole Tarasa Ševčenka je dvojjazyčná a ponúka študentom možnosť vzdelávať sa v slovenčine a ukrajinčine. Tento prístup ne len podporuje jazykovú rozmanitosť, ale aj kultúrnu výmenu medzi žiakmi rôznych národností.

V rámci vianočného projektu škola organizuje aktivitu s názvom "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" Študenti vytvárajú balíčky plné lásky a radosti, ktoré následne putujú k seniorom v domoch dôchodcov. Táto iniciatíva nie je len o darčekoch, ale aj o prenášaní tepla a starostlivosti do života tých, ktorí možno túžia po spoločnosti a pozornosti najviac.

V minulosti bol tento Vianočný projekt ocenený ako Sociálny čin roka 2019 a získal titul Senior Friendly v roku 2022 a 2023. Tieto ocenenia svedčia nielen o štedrosti a solidarite, ale aj o úspešnom spojení s miestnou komunitou a vzdelávacím sektorom.

Vianočná radovánka pre seniorov v Meste Prešov tak nielen prináša radosť a potešenie do ich života, ale aj posilňuje väzby medzi generáciami a rôznymi kultúrnymi skupinami v meste medzi ktoré patrí aj Ukrajinská menšina. Táto iniciatíva slúži nielen ako darček pre seniorov, ale aj ako príklad toho, ako môže spolupráca medzi mestom, školami a komunitou vytvárať pozitívne zmeny v živote obyvateľov.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.