máj 03, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: TV7 Foto: TV7

Na tenisových kurtoch a nafukovacej hale na Nábrežnej ulici sa 8. augusta konal Crossminton Prešov open.

Čo je to za šport a aké má pravidlá nám povedal organizátor crossmintonových turnajov na Slovensku Vladimír Pjecha(vo videu). 

Crossminton (speed badminton) je možné hrať vo vnútri (indoor) aj vonku (outdoor) na akomkoľvek povrchu (tráva, tvrdý povrch, piesok, sneh, atď.) vďaka všestrannému Speedminton kurtu bez použitia akejkoľvek siete. Jeden kurt pozostáva z dvoch hracích polí v tvare štvorca, ktoré majú rozmery 5,5 m x 5,5 m (v kat. U12 – 4 m x 4 m). Hracie polia sú umiestnené oproti sebe vo vzdialenosti 12,8 m (v kat . U12 – 9 m). Každý hráč stojí vo svojom hracom poli a snaží sa ho brániť. Odráža speeder (košík) a snaží sa ho dostať na zem do súperovho štvorca. Hra končí keď jeden z hráčov dosiahne 16 bodov. Ak je skóre nerozhodné pri stave 15:15 alebo vyššom, hra pokračuje pokiaľ jeden z hráčov nedosiahne dvojbodový rozdiel. Zápas sa hrá na dva víťazné sety.


Na najvyššiu métu na Prešov Open dosiahol David Kozári pred Vladimírom Pjechom. V dvojhre Pjechovci Vladimír a Marián tiež skončili na víťazných raketách Dávida Kozáriho s Mateuszom Knapczykom. V mixe zvíťazila dvojica Jan a Mária Sčavnický. Medzi ženami U18 si víťazstvo vybojovala Katarína Daduľáková. Podrobné výsledky nájdete na tomto linku.


Záujemcovia o tento zaujímavý šport môžu hľadať informácie aj na stránke crossminton. sk

Zdroj: TV7

 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.