apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tunel Bikoš absolvoval náročné taktické cvičenie

Prešovský tunel Bikoš, ktorý je súčasťou rýchlostnej cesty R4, úspešne zvládol náročné taktické cvičenie.

Cvičenie simulovalo dopravnú nehodu medzi nákladným vozidlom a osobným autom, spolu s horiacim odstaveným vozidlom. Toto cvičenie bolo vykonané pred samotným otvorením tunela, aby sa preverila pripravenosť a schopnosti záchranných zložiek a tunelových operátorov NDS pri reálnych situáciách.

Cvičenie zahŕňalo účasť troch hasičských jednotiek s celkovým počtom 18 hasičov. Hasiči čelili rôznym výzvam, vrátane evakuácie zranených a zakliesnených osôb v ťažkej situácii počas požiaru.

Nehodu spôsobil scenár, v ktorom sa osobné auto snažilo vyhnúť odstavenému vozidlu, ale následne došlo k zrážke s nákladným vozidlom. Odstavené vozidlo, ktoré malo neznámu poruchu, sa začalo horieť, a hasiči museli bezpečne evakuovať nielen účastníkov nehody, ale aj ďalších 8 osôb, ktoré sa nachádzali v tuneli v čase jeho uzatvárania.

Hlavným cieľom cvičenia bolo precvičiť záchranné operácie a evakuáciu účastníkov dopravnej nehody počas požiaru. Hasiči si takto zdokonalili svoje schopnosti a spoluprácu s ostatnými záchrannými zložkami.

Taktické cvičenie tiež poslúžilo na preverenie priestorových možností nového tunela Bikoš pre prípad vzniku takýchto nehodových situácií.

Tunel Bikoš, ktorý má dĺžku takmer 1,2 kilometra, bude súčasťou úseku R4 Prešov, severný obchvat I. etapa. Plánuje sa, že bude otvorený pre motoristov v najbližších týždňoch s maximálnou povolenou rýchlosťou 100 km/h. Očakáva sa, že denne tunelom prejde až 15 000 vozidiel. Sme pripravení na bezpečnú a plynulú dopravu v tomto novom tuneli.

 
 
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.