marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Očkovanie vo vyše 40 termínoch

Kraj tento týždeň vakcínu sprístupňuje v piatich mestách a sedemnástich obciach

Prešovský samosprávny kraj tento pracovný týždeň a nadchádzajúci víkend sprístupnil spolu až vyše 40 očkovacích termínov. V rámci posilnenia svojej očkovacej stratégie rozbehol režim celotýždňového očkovania v dvoch nákupných domoch. Cez víkend otvorí všetky svoje tradičné očkovacie miesta jednak pre nových záujemcov o vakcínu aj čakateľov na preočkovanie. Mobilná očkovacia jednotka župy v tieto dni vakcinuje až v sedemnástich rôznych obciach.

Krajská samospráva zvyšuje tempo očkovania. Sprístupňuje jednak očkovanie nových záujemcov o vakcínu proti koronavírusu, no vzhľadom na zvýšené množstvo čakajúcich ľudí na tretiu, posilňujúcu dávku vakcíny Pfizer/BioNTech výrazne zintenzívňuje tiež režim preočkovania. Od pondelka 6. decembra do nedele 12. decembra otvoril Prešovský samosprávny kraj až 41 očkovacích termínov v piatich okresných mestách a sedemnástich obciach.

Výjazdová jednotka kraja je v teréne od utorka 7. decembra. Očkovanie zrealizovala vo Veľkom Slavkove, Novej Lesnej, Mlynici, Matejovciach, Pušovciach, Mengusovciach, Štôle, Batizovciach i Lučivnej. Vo štvrtok 9. decembra bola prítomná vo Vernári, taktiež vo Vikartovciach, Kravanoch a Gánovciach, ako aj vo výrobnej spoločnosti Regada Prešov. Dnes umožní očkovanie vo Veľkej Lomnici, Abrahámovciach, Vrbove či Tvarožnej.

Kraj sprístupní vakcínu na svojich očkovacích miestach v nákupných domoch tradične aj vo víkendových termínoch. V OC Eperia Shopping Mall Prešov a OC Max Poprad nadviaže na očkovanie počas pracovných dní, ktoré tu beží medzi 15.00 a 19.00 hod. s aplikovaním vakcíny Pfizer/BioNTech. Očkovanie a preočkovanie touto vakcínou umožní po novom tiež v sobotu i nedeľu (11. – 12.12.) od 10.00 do 17.00 hod. V sobotu 11.12. v totožnom čase však bude mať v zmienených nákupných domoch pre záujemcov o očkovanie k dispozícii aj jednodávkovú vakcínu Janssen.

Prešovská župa zrealizuje očkovanie okrem prešovského a popradského obchodného centra aj v OC Hypka Bardejov. V sobotu (11.12.) sa tu bude aplikovať vakcína Janssen a v nedeľu (12.12.) vakcína Pfizer/BioNTech, a to jej prvá, druhá aj tretia posilňovacia dávka. Očkovanie tu bude prebiehať v oba dni v čase od 10.00 do 17.00 hod.

S vakcínou proti koronavírusu prídu očkovacie tímy PSK tento víkend znovu aj do Vranova nad Topľou. V sobotu 11. decembra sa tu v Mestskej športovej hale bude záujemcom o prvú dávku aj preočkovancom aplikovať tentoraz vakcína Pfizer/BioNTech, a to rovnako od 10.00 do 17.00 hod.

Cez víkend kraj otvorí i všetky tri svoje veľkokapacitné očkovacie centrá, a to pre očkovanie a preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech. Prešovské centrum v SOŠ technickej umožní očkovanie v sobotu aj nedeľu (11. – 12.12.) medzi ôsmou a osemnástou hodinou, popradské centrum v SPŠ techniky a dizajnu v sobotu 11.12. v čase od 08.00 do 18.00 hod. a humenské centrum v Obchodnej akadémii v nedeľu 12.12., pričom bude taktiež otvorené od ôsmej do šestnástej hodiny.
Vo všetkých troch centrách bude realizované očkovanie a preočkovanie Pfizerom v čase od 08.00 do 09.00 hod. pre neregistrovaných záujemcov, po deviatej hodine pre ľudí s registráciou.

Kraj apeluje na verejnosť, aby v prípade otvorených očkovacích termínov v nákupných domoch, krajských VKOC i vo Vranove nad Topľou určite využili možnosť registrácie cez portál www.psk-ockovanie.sk. Zaregistrovať sa môžu na presné miesto, deň i čas očkovania, čo výrazní zefektívni činnosť očkovacích miest. Prihlásenie je zároveň pre nich garanciou, že nebudú musieť čakať v rade a k vakcíne sa naozaj dostanú.

Zdroj: Daša Jeleňová

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.