marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vakcínu sprístupnia na piatich rôznych miestach

ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

PSK je za jeden víkendový deň pripravený zaočkovať 1 200 ľudí

Prešovský samosprávny kraj vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu v regióne zefektívňuje vakcináciu. Najbližší víkend umožní verejné očkovanie proti koronavírusu až v piatich rôznych termínoch a na piatich miestach. Pre vakcínu si môžu prísť záujemcovia do troch nákupných stredísk a do dvoch veľkokapacitných centier. Kraj bude realizovať očkovanie prvou, druhou, ako aj posilňujúcou tzv. booster dávkou. Cez jeden víkend vie zaočkovať až 1 200 záujemcov denne.

Prešovský samosprávny kraj otvorí počas nadchádzajúceho víkendu dve svoje veľkokapacitné očkovacie centrá, okrem Prešova opätovne i centrum v Poprade. Župa je v nich pripravená preočkovať druhou i treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech všetkých záujemcov zo štátnej čakárne, ale aj na počkanie. Zároveň v nich umožní tiež očkovanie prvou dávkou vakcíny. Očkovacie tímy budú k dispozícii aj v troch obchodných domoch - v OC Eperia Prešov, OC Max Poprad i OC Avenue Humenné. „Aktuálne vychádzame v ústrety samosprávam v regióne pod Tatrami, kde je potrebné zvýšiť zaočkovanosť a urobíme maximum, aby sme pomohli. V Poprade budeme očkovať jednak v obchodnom centre, kde ľudia dostanú jednodávkový Janssen, ale aj vo veľkokapacitnom očkovacom centre, kde očkujeme všetky skupiny ľudí. Pozývame však k očkovaniu aj do nášho centra v Prešove, ktoré zatiaľ nemá naplnenú kapacitu, ale je pripravené odbremeniť hlavne krajskú nemocnicu,“ vyzval predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

„Robíme maximum, ale je to stále málo, na ťahu sú ľudia, aby sa rozhodli. Buďme zodpovední a pomôžme zdravotníkom, ktorí sú na pokraji síl. Situácia je naozaj kritická, musíme si uvedomiť, že enormným náporom trpia všetky nemocnice v našom kraji,“ poznamenal prešovský župan. Ako dodal, krajská samospráva organizuje vakcináciu proti ochoreniu koronavírusom počas najbližšieho víkendu už na piatich rôznych miestach v kraji.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Poprade otvorí krajská samospráva po dlhšej dobe v sobotu 13. novembra a to už na novej adrese, v SPŠ technickej a dizajnu na Mnoheľovej ulici. Od ôsmej do pätnástej hodiny tu bude prebiehať preočkovanie najmä treťou dávkou vakcíny Pfizer /BioNTech ľudí so zníženou imunitou a nad 55 rokov (viac ako 6 mesiacov po druhom očkovaní), ktorí sa na jej podanie zaregistrovali cez štátnu čakáreň vakcinacia.nczisk.sk. Registrácia na tretiu, tzv. booster dávku je stále otvorená pre všetkých, ktorí na ňu boli pozvaní iniciačnou SMS z Národného centra zdravotníckych informácií. Očkovacie tímy PSK tu umožnia aj preočkovanie záujemcov na počkanie, avšak uprednostnení budú ľudia s registráciou. Po 15.00 hod. do 18.00 hod. sa v centre umožní očkovanie Pfizer-om aj pre neregistrovaných záujemcov.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v SOŠ technickej na Volgogradskej ulici v Prešove sa otvorí rovnako v sobotu 13. novembra ráno o ôsmej hodine. Do 13.00 hod. tu bude prebiehať očkovanie i preočkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech . Od 13.00 do 16.00 hod. sa bude v centre aplikovať jednodávková vakcína Janssen.

V tento deň (13.11.) budú očkovacie tímy prešovskej župy prítomné aj v Humennom, konkrétne v obchodnom centre Avenue na Štefánikovej ulici. V čase od desiatej do sedemnástej hodiny tu budú podávať jednodávkovú vakcínu Janssen.
V nedeľu 14. novembra zrealizujú očkovanie v OC Eperia Shopping Mall v Prešove a OC Max v Poprade, a to taktiež jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Johnson & Johnson.

Kraj apeluje na verejnosť, aby sa na očkovanie do obchodných centier prihlásila cez registračný portál PSK www.psk-ockovanie.sk. Vakcína síce bude podaná aj ľuďom na počkanie, avšak prednosť budú mať registrovaní.

„Práve registráciou očkovanie ešte zefektívnime, pretože tým jednoznačne predídeme vytváraniu dlhých radov na jednotlivých očkovacích miestach. A zároveň eliminujeme chybovosť, ktorá potom nastáva pri rýchlom spracovaní osobných údajov záujemcov o očkovanie. Registrácie uzatvárame predvečer očkovania o devätnástej hodine, času na prihlásenie je teda stále dosť,“ dodal v súvislosti s očkovaní v réžii PSK jeho predseda Milan Majerský.

Harmonogram najbližšieho očkovania:

VKOC Prešov
SOŠ technická, Volgogradská 1, Prešov
sobota 13.11. – Pfizer/BioNTech (1., 2. a 3. dávka)
08:00 - 13:00 hod.
sobota 13.11. – Janssen
13:00 - 16:00 hod.

VKOC Poprad
SPŠ techniky a dizajnu, Mnoheľova 828, Poprad
sobota 13.11. – Pfizer/BioNTech (1., 2. a 3. dávka)
08:00 - 18:00 hod.

OC Avenue Humenné
Štefánikova 16, Humenné
sobota 13.11. – Janssen
10:00 - 17:00 hod.

OC Eperia Shopping mall Prešov
Sídlisko Sekčov, arm. Gen. L. Svobodu 25, Prešov
nedeľa 14.11. – Janssen
10:00 - 17:00 hod.

OC Max Poprad
Dlhé Hony 1, Poprad
nedeľa 14.11. – Janssen
10:00 - 17:00 hod.

 

Zdroj: Daša Jeleňová

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.