marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

Jeden jazdil zo strany na stranu, druhý zase pomaly a tretiemu zavadzal betónový stĺp

Počas uplynulého víkendu prešovskí dopravní policajti realizovali niekoľko prípadov opitých vodičov. Prinášame tri z nich.

V sobotu (02.10.2021) hodinu po polnoci 26 ročný Ukrajinec ako vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Citroën Berlingo, po Ul. Masarykovej v Prešove. Nakoľko jeho jazda bola značne nekoordinovaná, jazdil zo strany na stranu a taktiež nemal funkčné zadné svetlomety, bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole. Nafúkal takmer 1,7 promile! Bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia, po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Aj 22 ročný muž z Veľkého Šariša bol obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Dve hodiny po polnoci v sobotu viedol osobné vozilo zn. Renault Laguna, po Ul. Sabinovskej v smere na Ul. Dukliansku. Vodič jazdil až neprimerane veľmi pomaly. Policajná hliadka vodiča zastavila, v obave, či mu nie je zle. Dychová skúška u vodiča mnohé objasnila, dosiahla hodnotu viac ako 1,73 promile. Mladý vodič bol obmedzený na osobnej slobode, bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Aj v nedeľu (03.10.2021) polícia zaznamenala zaujímavý prípad opitého vodiča za volantom, ktorý v dôsledku opitosti nezvládol riadenie a havaroval. Krátko po polnoci 24 ročný vodič z Lipian viedol osobné vozilo zn. Peugeot, po miestnej komunikácii v rodnom meste. Pri prejazde zákrutou zišiel s vozidlom mimo vozovku a narazil do betónového stĺpu elektrického vedenia. Dychová skúška presiahla 1,6 promile. Aj tento vodič skončil cele policajného zaistenia a bol obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.