apríl 20, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Odmietame diskrimináciu - to radšej budeme koncertovať online, alebo vôbec! Vyhlásili bratia Matyinkovci z Maduaru.

Keďže odmietajú deliť svojich fanúšikov na testovaných a netestovaných, či očkovaných a neočkovaných, rozhodli sa, že až do momentu úplneho zrušenia všetkých obmedzení, vrátane rúšok, nebudú realizovať živé koncerty a odohrajú len tento 1 online koncert, ktorý bude bezplatný a dostupný všetkým fanúšikom bez obmedzení na Facebooku a You Tube kanáli kapely 30. júna 2021 o 20:00 večer. "Nepovažujeme za správne z akéhokoľvek dôvodu diskriminovať našich fanúšikov, nikdy sme to nerobili a nebudeme to robiť ani teraz, to radšej nebudeme koncertovať ", povedal Ladislav Matyinko. Zároveň sa skupina rozhodla namiesto predaja lístkov na koncert využiť formu crowdfundingu - hromadného financovania. Takto ju ľudia môžu podporiť, získať super ceny a Maduar im na oplátku prinesie koncert zdarma. "Pre túto formu podpory sme si vybrali platformu Hithit, ktorá je lídrom na trhu. Máme tak dosah na obidve krajiny a našim fanúšikom môžeme priniesť vskutku zaujímavé odmeny a balíčky ", povedal Juraj Matyinko.

Skupine Maduar sa aj napriek komplikovanej situácii v kultúre podarilo pripraviť niekoľko zaujímavých aktivít spojených s oslavou jej 35. narodenín.

Prvou z nich je nový singel a videoklip Cesta, ktorý za prvé 2 týždne od zverejnenie dosiahol slušných 30 000 videní na YouTube skupiny a v denných štatistikách je aktuálne druhým najsledovanejším videom, hneď po Hafanane a pred Do it.

Na singel Cesta nadväzuje špeciálny narodeninový online koncert pre českých a slovenských fanúšikov s názvom "MADUAR 35 - The Ultimate Concert". Maduar v sprievode live bandu a špeciálneho hosťa Ivanny Bagovej (Víťazky Hlasu CZ/SK), odprezentuje kompletný prierez históriou od úplnych začiatkov až po dnes. Prostredníctvom LED obrazoviek sa na koncerte objavia aj ex-členovia kapely - Barbara Haščáková, Anna-Katarína Schatzl, Ladislav Dulovič a Erik Aresta.

Veľmi zaujímavou novinkou v online vysielaní bude prepojenie facebookového streamu na stránkach kapely s ďalšími stránkami českých a slovenských médií, čím sa vysielanie koncertu rozšíri o množstvo ďalších divákov v celom Česko Slovensku. "Veľmi nás teší záujem ďalších médií o prevzatie nášho streamu na ich facebookové stránky, je to mimoriadne vzrušujúce mať vďaka sociálnym sieťam možnosť znásobiť počty našich divákov o fanúšikov stránok našich mediálnych partnerov", zhodli sa obidvaja bratia.

V deň svojich narodenín - 1.8.2021 - vydá kapela unikátne USB v darčekovom balení, ktoré bude pod názvom "MADUAR 35 - The Ultimate Collection" obsahovať všetky doteraz vydané albumy, single a videoklipy kapely doplnené o 2 koncertné záznamy a 1 video dokument. Priaznivci Maduaru, ako aj 90. rokov,, sa tak majú na čo tešiť.

Maduar
Jedna z najúspešnejších kapiel 90. rokov, ktorá vydala 7 albumov a od roku 1994 vyprodukovala 11 #1 hitov. Získala ocenenie Skupina roka podľa ZAI, 2 Platinové a 3 Zlaté platne za predaj, titul Strieborný Slávik a ocenenia za Skladbu roka, Videoklip roka, či Album roka. Dva albumy vydala aj v susednom Maďarsku a singel Hafanana 2006 sa objavil v 94 krajinách sveta. Pri príležitosti 25. výročia od vydania prvého albumu pripravila v roku 2019 veľké koncertné turné a vydala špeciálne 2-CD s kompiláciou najväčších hitov doplnenou o 8 nových skladieb.
V minulom roku mala naplánované slovenské turné MADUAR 2020 TOUR po športových halách, ktoré však bola s ohľadom na situáciu nútená preložiť na neurčito. Zrealizovala len jeden mega open air koncert na amfiteátri v rodnej Rimavskej Sobote.

Naposledy zmenené nedeľa, 20 jún 2021 09:55
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.