marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Informácie a zoznam pre testovanie

Informácie k celoplošnému testovaniu v meste Prešov

Vážení občania, ochorenie COVID-19 sa naďalej nebezpečne šíri a naším poslaním je chrániť Vaše zdravie. Mesto Prešov sa preto zapája do celoplošného testovania, ktoré schválil Ústredný krízový štáb SR. Prosíme Vás o ohľaduplnosť a trpezlivosť. V týchto chvíľach je dôležité, aby sme vzájomne spolupracovali a snažili sa spoločnými silami zvládnuť celoplošné testovanie v našom meste najlepšie, ako to bude možné.

Testovania sa môžu zúčastniť už aj deti od desať rokov. Neodporúčame ho však ľuďom nad 65 rokov, ktorí trávia väčšinu času doma, majú rôzne zdravotné obmedzenia alebo obmedzenú pohyblivosť. Snažíme sa testovanie zabezpečiť tak, aby sme čo najviac ochránili Vaše zdravie. Testovanie bude prebiehať za prísnych epidemiologických opatrení a miestnosti budú dezinfikované.

Test môžete absolvovať na odbernom mieste v čase od 7.00 do 21.30 hod. s výnimkou prestávok, ktoré budú v čase od 12:00 do 12:45 hod. a od 18:00 do 18:30 hod.

Ako bude prebiehať samotné testovanie?

 

Po vstupe do odberného miesta je potrebné si vydezinfikovať ruky pripravenými dezinfekčnými prostriedkami. Určenému administratívnemu pracovníkovi sa následne preukážete občianskym preukazom a kartičkou poistenca, z ktorých údaje budú použité v registračnom formulári. Po registrácii dostanete pridelené číslo a vreckovku, s ktorou následne pristúpite k odpadkovému košu, kde si vyfúkate nos a odkašlete. Použitú vreckovku zahodíte.

Zdravotníkovi odovzdáte pridelené číslo. Potom Vám zdravotník jemnou tyčinkou odoberie vzorku z nosohltana. Na samotné výsledky počkáte vo vyhradenom dezinfikovanom priestore.

Hneď, ako bude známy výsledok, Vás zdravotník privolá podľa prideleného čísla. Opäť predložíte občiansky preukaz pre správnosť údajov a vypísanie certifikátu o absolvovaní testu. Zdravotník Vám odovzdá certifikát v obálke, kde nájdete poučenie, čo robiť v prípade negatívneho, resp. pozitívneho výsledku testu.

Následne môžete z odberového miesta odísť. V prípade pozitívneho výsledku je nutné, aby ste absolvovali domácu 10-dňovú karanténu.

V prípade negatívneho výsledku je naďalej potrebné eliminovať stretávanie sa s ostatnými ľuďmi na nevyhnutné minimum a dodržiavať opatrenia schválené vládou SR.

Odporúčame Vám, aby ste sa testovania zúčastnili na odbernom mieste – v okrsku, v ktorom ste boli voliť počas posledných volieb do NR SR. Zoznam miest je zverejnený aj pod týmto článkom, prípadne v priloženom informačnom letáku.

Zdroj: mesto Prešov

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.