apríl 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Podozrivý z používania platobného prostriedku v Prešove

Prešovský vyšetrovateľ sa začal venovať prípadu, ktorý sa stal 30.08.2023 popoludní na parkovisku na Ul. Arm. Gen. Svobodu v Prešove. Ide o trestný čin neoprávnenej výroby a používania platobného prostriedku.

V prípade, ktorý momentálne prebieha vo vyšetrovacích kruhoch, zatiaľ neznámy páchateľ využil príležitosť, keď na parkovisku našiel peňaženku, ktorú predtým stratil 40-ročný muž. Táto peňaženka nebola len bežnou peňaženkou, obsahovala osobné doklady majiteľa, finančnú hotovosť vo výške 80 eur a najmä platobnú kartu k osobnému účtu.

Páchateľ, ktorý si okamžite prisvojil túto peňaženku, nový majiteľ, využil nelegálne získané prostriedky vo svoj prospech. Po tom, čo utratil hotovosť, následne použil ukradnutú platobnú kartu na niekoľko platieb v rôznych obchodoch. Jeho nezákonné konanie je v rozpore so zákonom a spadá pod trestný čin neoprávnenej výroby a používania platobného prostriedku, na ktorý slovenský trestný zákon ukladá trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky.

Policajní vyšetrovatelia v súčasnosti intenzívne pracujú na identifikácii páchateľa a zhromaždení dôkazov, ktoré by pomohli vyriešiť tento prípad. Okrem trestného stíhania páchateľa sa budú snažiť vrátiť ukradnutý majetok, aby obnoveným majiteľom boli vrátené ich osobné doklady a finančné prostriedky.

Policajné orgány vyzývajú verejnosť, aby v prípade akýchkoľvek informácií o tomto prípade kontaktovali miestnu políciu, prípadne použili telefónne číslo na núdzové volanie 158. Týmto spôsobom môžu občania pomôcť v rýchlejšom a efektívnejšom riešení tohto zločinu a prispieť k zabezpečeniu verejnej bezpečnosti.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.