marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hlasoví profesionáli si pomáhajú Vincentkou

Vincentka uľaví hlasivkám

Ľudia, ktorí sa živia hlasom, dôverne poznajú ten pocit, keď im začne zlyhávať, objaví sa chrapot a nakoniec už len zúfalo šepkajú. V taký čas potrebujú okamžitú pomoc a liečbu, aby sa čo najskôr mohli vrátiť k profesionálnemu výkonu práce. Patria k nim speváci, moderátori, herci, učitelia,...Okrem liečby antibiotikami, ak je nutná a o tom rozhoduje lekár, je tu našťastie aj svetoznáma, stáročiami overená minerálna voda Vincentka a produkty s obsahom jej solí. Vrátiť hlas tak pomôže inhalovanie Vincentky, jej pitie a kloktanie, alebo cmúľanie pastiliek Vincentka.

Čo pomáha na chrapot a unavené hlasivky (https://www.lekarna.cz/clanek/co-pomaha-na-chrapot-a-unavene-hlasivky/)
,,Babskou radou, ako liečiť hlasivky, je pitie teplej Vincentky s mliekom v pomere 1:1, kloktanie Vincentkou, slanou vodou alebo zvarenou šalviou. Vincentku môžete tiež užívať v pastilkách alebo ju inhalovať. Vhodné sú aj pastilky s obsahom islandského lišajníka. Ďalším možným spôsobom, ako sa zbaviť chrapotu je konzumácia chrenu naloženého v mede. Na bolesť v krku či škrabanie pomôže kvalitná čokoláda s minimálne 70% kakaa. Kakao obsahuje teobromín, ktorý zmierňuje bolesť hrdla. Medzi takmer zázračné elixíry patrí voda s medom a citrónom,“ uvádza www.lekarna.cz.
Podľa tohto zdroja pomáha čokoľvek, čo hlasivkám umožní rozriediť hlien, ktorý ich potiahol v rámci infekcie. Odkašliavaniu, ktoré pomáha zbaviť sa hlienu, môžu pomôcť bylinné čaje s divozelom, lipou, podbeľom alebo zvarená cibuľa alebo cesnak s majoránom. Vhodné je čaje osladiť medom a piť ich teplé po malých dúškoch.
Na rozriedenie hlienu na hlasivkách sú vhodné lieky umožňujúce vykašliavanie s obsahom brómhexínu alebo acetylcysteínu. Lieky na bolesti hrdla pomáhajú zničiť baktérie a zmierniť bolesť zapríčinenú zápalom okolo hlasiviek.

Liek našich babičiek - overená Vincentka
Riaditeľ Vincentky, a.s. Jan Šumšal hovorí: ,,Vincentka je najlepší podporný prostriedok na uvoľnenie dýchania pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách. Oxid uhličitý a soli v nej obsiahnuté, majú schopnosť rozpúšťať hlieny a následne umožňujú pacientovi, aby sa ich zbavil. Príznaky trvajú spravidla týždeň, dva a niekedy aj viac, čiže ide o veľmi významnú pomoc, ktorá potom umožňuje telu, aby sa sústredilo na boj s pôvodcom infekcie.
Vincentku poznajú a úspešne používajú celé generácie ako liek našich babičiek. V súčasnosti sa už jej kombinácia s mliekom neodporúča. Vincentka nie je návyková, na rozdiel od mnohých adstringentných roztokov, ktoré majú odporúčané použitie cca týždeň. Pri dlhodobom užívaní alergikmi odporúčame používať Vincentku v kuse 21 dní a potom si dopriať 14 dní pauzu.“

Najúčinnejšia je inhalácia
Podľa dlhodobých skúseností je najúčinnejšou aplikáciou Vincentky jej inhalovanie inhalátorom. Inhaluje sa náustkom alebo maskou a pritom sa zvlhčuje povrch sliznice dýchacích ciest. Zlepšuje sa tým obranyschopnosť jemných slizníc a inhalovanie prináša úľavu pri kašli.
,,Inhalácie sa odporúčajú aj v prípade zatiahnutia hlasiviek, straty hlasu a chrapote. Zvlášť účinná je inhalácia v rámci doliečenia pri chronických stavoch. V akútnych prípadoch je vhodné jej pitie. V domácich podmienkach si môžu pacienti pomôcť fľaškovanou Vincentkou. Pri inhaláciách sa Vincentka rozprašuje na veľkosť častíc do 10 u. Väčšie kvapky 10 u a viac sa usadzujú v nosohltane, menšie prenikajú ako hmlovina hlbšie až do pľúcnych mechúrikov (alveol),“vysvetľuje J.Šumšal.

Pastilky Vincentky sú na bolesť hrdla, hlasiviek, chrípku
Jód, fluór, zinok, kobalt, kyselina boritá, meď, či chróm sú minerálne soli a stopové prvky, ktoré majú pozitívny účinok a vplyv na hlasivky a horné dýchacie cesty, pomáhajú pri prechladnutí a chrípke. Tieto látky z Vincentky sú vo forme solí dominantne zastúpené v zložení bylinných pastiliek Vincentka. Pastilky patria medzi výživové a potravinové doplnky a ďalšou dôležitou súčasťou zloženia je kyselina pantoténová, inak známa aj ako vitamín B5. V pastilkách Vincentka sa nachádza vo forme pantoténanu vápenatého.Má pozitívny vplyv na stav slizníc, hlavne v ústach.Tento vitamín je dôležitý pre tvorbu červených krviniek, má tiež zmysel pre pokožku, vlasy a oči a podporuje prirodzenú obranyschopnosť tela.

Ako Vincentka pomáha
Vincentka pomáha nielen pri rozpúšťaní hlienov a ich vykašliavaní, ale aj pri zablokovaných nosných aj prínosových dutinách po nahromadení hlienov, ktoré sa bežne nerozpúšťajú. Pri zablokovaní dutín môže dôjsť k ich zápalu, často sprevádzanému vysokými teplotami a chronickými ochoreniami. Vedy je k dispozícii špeciálny koncentrát Vincentka NASALIS s plastovou kanvičkou na preplachovanie dutín a nosohltanu.

Na čo ešte sa odporúča
Odporúča sa napríklad po operáciách nosovej priehradky, slzných ciest, nosohltana, mäkkého podnebia, po endoskopických zákrokoch, ale i u ľudí, ktorí trpia suchou atrofickou nádchou, pri pacientoch s opakovaným krvácaním z nosa s následkom tvorby chrást. Sú ľudia, ktorým počas spánku vysychá sliznica a trpia sťaženým dýchaním a chrápaním, pravidelné používanie Vincentky môže pomôcť zmierniť tieto nepríjemnosti. Ďalej sa používa na urýchlenie obnovy prirodzeného prostredia nosovej sliznice, pri zvýšenom výskyte infekcií, u alergikov a astmatikov precitlivených na peľ a prach.

Viac informácií je na www.vincentka.cz

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.