marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bell oslávil dodávku šesťdesiateho vrtuľníka Bell 505 do Európy

Bell Textron Inc., dcérska spoločnosť Textron Inc. (NYSE: TXT), oznámila, že vzdušným silám Čiernej Hory dodala ďalší stroj Bell 505. Spoločnosť ich tak celkovo do Európy doručila už 60. „Do Európy sme dodali už 60 strojov tejto kategórie – je to pre nás významný míľnik,“ povedal Patrick Moulay, hlavný viceprezident pre medzinárodný obchod. „Zároveň je to dôkazom vysokej kvality strojov Bell 505 a dôvery, ktorú do nás a našich vrtuľníkov zákazníci vkladajú. Okrem úspechov, ktoré sme s 505 v Európe dosiahli, vidíme aj rastúci dopyt po týchto strojoch na medzinárodných trhoch. Tešíme sa na ďalšie obchodné príležitosti a rast.“
Bell 505 je známy svojou všestrannosťou a spoľahlivosťou. Platforma má široké využitie a vyhovuje pri najrôznejšom nasadení, či už ide o súkromné účely, úžitkové misie, leteckú inšpekciu, zaistenie bezpečnosti, vojenský výcvik alebo cestovný ruch. V minulom roku sa európsky trh stal najrýchlejšie rastúcim – do Európy dodal Bell viac strojov 505 než kamkoľvek inam na svete. Medzi hlavných zákazníkov patria napríklad ABR Invest, Elicompany, už spomenuté Vzdušné sily Čiernej Hory, Centaurium Aviation alebo Mountainflyers.

Európski zákazníci si vrtuľníky Bell 505 obľúbili a pochvaľujú si ich. „V stroji 505 si cestujúci môžu pohodlne užiť vyhliadkové lety, a to najmä vďaka výborne riešenému čelnému a bočnému preskleniu. Ich cena teda zahŕňa vysoký komfort a skvelý výhľad,“ povedal Christoph Graf, pilot a generálny riaditeľ spoločnosti Mountainflyers. „Bell 505 je jedným z najmodernejších vrtuľníkov, ktoré nedávno vstúpili na komerčný trh, a my vieme, že sme rozhodli správne. Pre našu malú krajinu a domáce vzdušné sily je modernizácia kľúčová. Sme presvedčení, že sme si zaobstarali kvalitné stroje. S istotou sa na ne môžeme spoľahnúť pri najrôznejších misiách,“ povedal Predrag Boskovic, bývalý minister obrany čiernohorských vzdušných síl.
„Keď sa pozriem na Bell 505, nepodobá sa na ostatné stroje tejto značky. Ale akonáhle doňho nastúpim a vzlietne, hneď viem, že je to vrtuľník od Bellu. Je to jednoduchý, ľahký stroj, ktorý je – ako je pre tohto výrobcu typické – zároveň robustný a spoľahlivý. Môžem sa na neho plne spoľahnúť,“ povedal Cristian Forghieri, spolumajiteľ a riaditeľ letovej prevádzky spoločnosti Elicompany.
Pomoc európskym zákazníkom Bellu spočíva v dodávkach strojov z podporného centra Bell v Prahe, dodávkach náhradných dielov z Bell Supply Center v Amsterdame a ponuke školenia a výcviku prostredníctvom francúzskej HeliDeal. Tímy Bell teší, že sa počet strojov v regióne zvyšuje a vďaka tomu si spoločnosť v Európe buduje silnejšie povedomie o svojej značke.

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.