apríl 25, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Bije či nebije to srdce?

Dnes začalo biť srdce nového obchodného centra.
Táto správa by sa vynímala v každom lokálnom médiu, keby ... .

Keby bola normálna doba a to srdce by nám hneď možno "neexlo" na pandémiu. Tak prečo otvárajú dnes? Možno kvôli tomu, že riaditeľka, či novumovo managerka tohto centra je pôvodom z Bardejova. Bardejov má dnes svoj veľký deň. Deň testovací. Preto testujme aj my tu v Prešove ľudí. Prídu a budú obdivovať? Možno áno. Pani riaditeľka najprv šéfovala, či managovala obchodné centrum v inom menšom meste. Tam si ľudia medzi sebou ľahko všetky novinky povedia, ako na dedine. V našom meste je už tých obchodných domov trochu viac a tak zrejme nemá zmysel plytvať papierom na tlačové správy?

V novom srdci sa aspoň rozbúchali menšie srdiečka, managermi zvané ako prevádzky. Tie sa postarajú sami o seba a pošlú tlačovú správu. Z jednej takejto tlačovej správy sa dozvedám, že je to ich už 35. prevádzka pričom, pozrime ako to pekne napísali: "Atraktívna poloha v rámci nového nákupného centra Novum, známeho aj pod pôvodne plánovaným názvom Forum, tak ponúkne príjemné spojenie nákupov s rodinou či priateľmi s návštevou ... " Tak tomu vravím pí ár, normálne sám mám chuť hneď teraz tam utekať.

Nejdem. Prečo? Celé to amatérske otvorenie nového srdca mesta mi príde ako reči na tlačovkách. Raz áno, raz nie, potom možno a včera neplatí to čo platí a platí to čo neplatí. Hlavne, že prevádzka platí. Či neplatí, ak otvorili s oneskorením, možno platí len o chvíľu nebude platiť... . Nechcem sa zamotať no zatiaľ mi to srdce Prešova veľmi nebije pravidelne a hlavne úprimne. Vedľa seba má budovu EKG (rozumej: Evanjelické kolegiálne gymnázium), čo je aj skratka pre bezbolestné vyšetrenie srdca, ktoré pred viac ako 100 rokmi vynašiel holandský lekár Willem Einthoven. Toto vyšetrenie zachraňuje životy doteraz. Uvidíme.

Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Naposledy zmenené piatok, 23 október 2020 15:37