apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vianočné vystúpenie v Prešovskom PKO: Zjednotenie kultúry a pomoc pre Ukrajinu

V magickom prostredí Čierneho orla (PKO) ožilo mesto vianočným duchom, vďaka vystúpeniu, ktoré výnimočne spojilo sily mesta Prešov a organizácie UNICEF. Toto podujatie nielen oslávilo sviatok radosti a pokoja, ale aj poslúžilo ako platforma pre pomoc deťom postihnutým vojnou na Ukrajine.

Jedným z moderátorov, bol Danylo Samoilenko, ukrajinský rodák žijúci na Slovensku už 8 rokov. V súčasnosti pôsobí ako pedagogický asistent na Základnej škole Važecká v Prešove. Jeho prítomnosť nielen pridala medzinárodný nádych podujatia, no zároveň zabezpečila ukrajinský preklad divákom.

Vystúpenie prinieslo pestrú paletu talentu a kreativity, keď sa na pódiu stretli žiaci ZŠ Važecká, Spojenej školy Tarasa Ševčenka, Umeleckej školy Mikuláša Moyzesa a seniori z denných centier a stacionárov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov. Osobný príbeh jednej žiačky zo ZŠ Važecká, ktorá pred dvoma rokmi prišla z Ukrajiny do Prešova, dodal našej reportáži osobný a emocionálny rozmer. Pozrite si priložené video.

Primátor mesta Prešov, František Oľha, vyjadril podporu projektu mesta a UNICEF, ktorý zasahuje do viacerých oblastí. Od jesennej olympiády na Delni až po vianočné vystúpenie, projekt sa stáva hmatateľnou realitou. Primátor zdôraznil, že projekt nie je len o kultúrnych podujatiach, ale aj o budovaní administratívnych kapacít na pomoc odídencov z Ukrajiny.

"Nie je to určené len pre ukrajinské deti, je to aj pre deti slovenské a ukrajinské na vytvorenie podmienok, ktoré by zmiernili dopady súčasnej vojny na Ukrajine," povedal primátor Oľha. Po úspechu vianočného vystúpenia a plnem sále je jasné, že táto časť projektu získala podporu a nadšenie komunity. Je to krok k vybudovaniu centra pre deti a vytvoreniu prostredia, kde sa budú môcť integrovať deti zo všetkých kútov spoločnosti, čím sa pomôže zmierňovať dopad vojny na Ukrajine.

 
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.