apríl 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vianočná výstava umeleckej tvorby 2023

V Prešove na ulici Janka Borodáča 5 sa koná Vianočná výstava umeleckej tvorby 2023, ktorá spojila talentovaných umelcov v Slovensko-ukrajinskom kultúrnom a informačnom centre.

Toto kultúrne podujatie privítal nielen miestnych umelcov, ale aj zvučné mená z regiónu východného Slovenska, čím sa vytvorila pestrá paleta umeleckých diel.Priestor na výstave dostali umelci, ktorí svojou tvorbou obohatili nielen miestnu scénu, ale aj umeleckú krajinu v celom regióne. Výstava si pozreli aj utečenci z Ukrajiny, ktorí túto budovu v meste Prešov poznajú nielen z umeleckého pohľadu, ale aj ako miesto prvého kontaktu a aj ako miesto na stretnutia ich spoločenstva.

Umelci vytvorili diela, ktoré zrkadlia nielen vianočnú atmosféru, ale aj rôzne kultúrne vplyvy, ktoré ovplyvnili ich tvorbu. Návštevníci výstavy majú jedinečnú príležitosť vidieť a oceniť rozmanitosť umeleckých štýlov a foriem, ktoré v regióne existujú. Vianočná výstava nie je iba o výtvarnom umení, ale aj o spájaní komunít. Utečenci z Ukrajiny, ktorí sa nachádzajú v meste Prešov, nachádzajú v tejto udalosti nielen kultúrne spojenie so svojím domovom, ale aj príležitosť vyjadriť svoje pocity prostredníctvom umeleckých diel. Organizátori výstavy sa snažili vytvoriť prostredie, ktoré podporuje dialóg medzi umelcami a návštevníkmi, čo prispieva k vzájomnému porozumeniu a obohacovaniu kultúrnej scény v regióne.

Vianočná atmosféra v umení sa odráža nielen vo vystavených dielach, ale aj v prostredí kultúrneho centra, kde sa návštevníci môžu pohodlne ponoriť do umeleckej atmosféry. Slovensko-ukrajinské kultúrne a informačné centrum sa stalo miestom, kde sa stretávajú rôzne umelecky inšpirácie a prepojenie rôznych kultúrnych prvkov, čo vytvára jedinečný priestor pre výmenu nápadov a tvorivý rast.

Výstava potrvá až do 25. januára 2024, čo dáva návštevníkom dostatok času na to, aby si užili všetky umelecké diela a nezabudnuteľné momenty spojené s týmto kultúrnym podujatím. Týmto spôsobom Vianočná výstava umeleckej tvorby 2023 nielen oslavuje umenie a kultúru, ale aj posilňuje spoločenské väzby medzi umelcami a komunitou v Prešove.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.