apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hold pamiatke Františka Dancáka: Spomienková slávnosť na významného kňaza a publicistu

Na spomienkovej slávnosti v Bardejove, zorganizovanej Okresnou knižnicou Dávida Gutgesela a pobočkou Ústredia slovenskej kresťanskej inteligencie pri príležitosti piateho výročia smrti, spomínali na gréckokatolíckeho kňaza, spisovateľa, publicistu a pútnika Františka Dancáka.

Toto podujatie sa zúčastnil aj apoštolský administrátor sede vacante prešovskej archieparchie a bratislavský eparcha vladyka Peter Rusnák, ktorý vo svojom príhovore zdôraznil, že otec František bol pre mnoho ľudí ozajstným priateľom s dobrým a vnímavým srdcom. Príhovory členov rodiny a priateľov Františka Dancáka priblížili jeho duchovnú službu kňaza, bohaté autorské a publikačné dielo, spoločné zážitky a veľkosť jeho osobnosti.

Počas spomienkového stretnutia zazneli aj ocenenia, ktoré otec František získal počas pozemského života, vrátane Ceny Fra Angelica, ktorú mu v roku 2017 udelila Rada Konferencie biskupov Slovenska za osobný prínos do kresťanských hodnôt v slovesnom umení na Slovensku. Otec František, ľudský, láskavý, štedrý, pracovitý, vtipný a spoločenský, bol naozaj človek s veľkým Č a veľkým srdcom, pričom jeho životné motto znelo: „Radšej sa zodrať ako zhrdzavieť.“

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.