apríl 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

14. ročník Hory a mesto Prešov: Festival plný adrenalínu a dobrodružstva

Fanúšikovia horských a outdoorových filmov sa môžu tešiť na vzrušujúci 14. ročník festivalu "Hory a mesto Prešov", ktorý sa bude konať od 15. do 17. novembra 2023. Organizátori sľubujú bohatý program plný filmov, besied a špeciálnych hostí, ktorí prinesú do festivalu unikátny zážitok.

Lezecký workshop s Mariánom Marošim

Festival odštartuje lezecký workshop v stredu 15. novembra o 18:00 v Lanovom centre Outdoorpark. Marián Maroši, skúsený lezec, ponúkne workshop predovšetkým pre začínajúcich lezcov. Tí, ktorí chcú spoznať tajomstvá lezenia s lanom, nájdu v jeho inštrukciách cenné rady.

Premietanie filmov a hostia večera v klube Stromoradie

Hlavná časť festivalu sa presunie do obľúbeného klubu Stromoradie, kde sa vo štvrtok 16. novembra a v piatok 17. novembra o 18:00 uskutočnia premietania filmov. Výnimočnými hosťami večerov budú Jozef Krištoffy a horský vodca Jaroslav Michalko.

Jozef Krištoffy: Extrémne cesty v Tatrách

Jozef Krištoffy, jedno z najväčších mien slovenského extrémneho lezenia, bude hosťom festivalu 16. novembra. Jeho prednáška sa bude zaoberať ťažkými cestami vo Vysokých Tatrách, a diváci sa môžu tešiť na ukážky jeho najnovšieho úspechu - voľného prelezu technickej cesty "Hazard" v previsnutej SV stene Veľkého Kostola v Malej Studenej doline. Filmári Pavol Barabáš a Martin Grajciar zachytili tento unikátny okamih.

Michal Gerčák: Horský vodca s 25-ročnou skúsenosťou

Druhým výnimočným hosťom festivalu bude Michal Gerčák, horský vodca UIAGM, ktorý v horách pôsobí už 25 rokov. Diskusia s ním sa uskutoční v piatok 17. novembra, kde nám priblíži svoju prácu a zodpovie otázky divákov.

Premietanie pre školy a workshop na lezeckej stene

Festival sa nezabudol ani na mladú generáciu a školy. V piatok 16. novembra o 8:30 a 10:30 sa uskutoční premietanie filmov s outdoorovou tématikou pre študentov, nasledované diskusiou s horolezcom a profesionálnym členom horskej služby vo Vysokých Tatrách, Petrom Tomkom.

Workshop na lezeckej stene boulder Outdoorpark začne 15. novembra o 18:00. Táto príležitosť je určená nielen zvedavým začiatočníkom, ale aj mierne pokročilým lezcom. Vstup je bezplatný po predchádzajúcej registrácii, a pre tých, čo nemajú vlastnú lezeckú obuv, je možné si ju požičať za poplatok.

Hory a mesto Prešov 2023 sľubuje športové dobrodružstvo, inšpiráciu a nezabudnuteľné chvíle. Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť prežiť svet hor a outdoorov na plné obrátky.Viac na: https://horyamesto.rockedge.sk/

 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.