apríl 27, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mobilita žiakov a učiteľov smerujúca k zvýšeniu kvality školy

Študenti Hotelovej akadémie v Prešove nedávno zakončili svoju odbornú stáž, ktorá ich zaviedla do malého, no očarujúceho Slovinska.

Táto unikátna skúsenosť im poskytla príležitosť rozvíjať svoje profesionálne schopnosti v renomovaných hoteloch v Bledu, zároveň však otvorila dvere k objavovaniu krás tejto krajiny. Študenti, ktorí sa zapojili do programu Erasmus+, mohli získať cenné poznatky a zlepšiť kvalitu svojho odborného vzdelávania a prípravy. Tento program umožňuje odborným vzdelávacím organizáciám budovať strategické partnerstvá s inými organizáciami a firmami, pričom jeho cieľom je spojiť svet vzdelávania s realitou pracovného života.

Odborná stáž v rámci projektu "Mobilita žiakov a učiteľov Hotelovej akadémie Prešov smerujúca k zvýšeniu kvality školy" priniesla spoluprácu s Visjou strokovnou solou za gostinstvo, velnes in turizem Bled, Slovinsko. Dvadsať študentov 3. a 4. ročníka sa v sprievode dvoch učiteľov vydalo na týchto nezabudnuteľných trojtýždňových stážach. Počas svojej stáže mali študenti možnosť pracovať v prestížnych hoteloch Lovec a Astória v Bledu. Ich odborná prax zahŕňala prácu na recepcii, vo výrobných a odbytových strediskách, v oddelení ubytovania hostí a na úseku poskytovania wellness služieb. Skúsení zamestnanci hotelov boli vždy pri ruke, aby im ukázali, ako funguje proces poskytovania služieb a starostlivosti o hostí. Študenti tak mali tú česť pracovať s profesionálnym personálom, ktorý ich veľmi naučil.

Študenti si však nezabudli užívať aj voľný čas. Počas voľných chvíľ a víkendov spoznávali mesto Bled a hlavné mesto Slovinska, Ľubľanu. Zavítali aj do mesta Radovljica a obdivovali Bohinjské jazero a vodopád Savica. Ich dobrodružná cesta ich zaviedla až k moru, kde navštívili mesto Piran, pozývané ako "slovinské Benátky." Okrem toho obdivovali najkrajšiu slovinskú jaskyňu v Postojnej a navštívili nádherný renesančný hrad v Predjame, postavený pri vstupe do jaskyne Erazmova jama. Slovinsko sa ukázalo ako krajina bohatá na prírodné krásy, kultúru a históriu. Študenti odporúčajú každému, kto má záujem o cestovanie, vzdelávanie a objavovanie nových miest, aby si raz naplánoval návštevu tejto "zelenej" krajiny.

Po troch týždňoch intenzívnej stáže sa študenti vrátili s cennými skúsenosťami do svojej domovskej Hotelovej akadémie v Prešove. Táto odborná stáž v rámci programu Erasmus+ im otvorila nové obzory a nespočetné príležitosti, ktoré si v budúcnosti radi opätovne vyskúšajú.

Naposledy zmenené utorok, 26 september 2023 14:40
Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.