apríl 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Cesta prvej triedy prejde rekonštrukciou

ilustračné foto ilustračné foto

Cesta prvej triedy medzi Tatranskou kotlinou a Bachledovou dolinou prejde rekonštrukciou

Na ceste prvej triedy I/66 medzi Bachledovou dolinou a Tatranskou kotlinou sa začala rekonštrukcia. Vodiči sa tak budú na tomto úseku musieť pripraviť aj na čiastočné dopravné obmedzenia. Obnova vozovky je súčasťou projektu Veľkoplošné opravy ciest I. triedy v správe Slovenskej správy ciest (SSC). Dielo za viac ako 1,2 mil. EUR bez DPH realizuje Združenie EUROVIA SK – Doprastav.
Stavebné práce sa začnú odfrézovaním pôvodných asfaltových vrstiev. Tam, kde to bude potrebné, sa vymenia aj podkladové vrstvy. Následne sa vozovka spevní uložením geomreže. Na úseku sa zrealizujú tiež postreky i pokládka ložných a obrusných vrstiev z modifikovaného asfaltu. Pozdĺžny spoj vozovky sa ošetrí asfaltovou zálievkou. Súčasťou stavebných prác bude aj spevnenie krajníc.
„Rekonštrukcia cesty prvej triedy I/66 sa začína v kilometri 224,180 a končí v kilometri 229,965. Celková dĺžka opravovaného úseku je 5 785 m a jeho šírka je priemerne 8 m. Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je naplánovaný do 40 kalendárnych dní od ich zahájenia,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

Na danom úseku budú musieť vodiči v najbližšom období zvýšiť svoju pozornosť. Počas trvania opráv bude premávka riadená dočasným dopravným značením a svetelnou signalizáciou. Doprava bude usmernená do jedného jazdného pruhu.
Pôvodná vozovka nespĺňa požiadavky aktuálnych noriem. Vďaka oprave komunikácie sa zlepší jej prevádzková spôsobilosť a predĺži sa aj jej životnosť. Vodiči tak budú jazdiť po novej a kvalitnej vozovke. Cieľom rekonštrukcie je zvýšenie komfortu a bezpečnosti účastníkov cestnej premávky.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.