apríl 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Deti na liečení i návšteve sa budú mať kde hrať

V Bardejovských Kúpeľoch v utorok otvárajú nové detské ihrisko i park Bélu Kélera

V Bardejovských Kúpeľoch bude v utorok  27. júna 2023 niekoľko slávnostných aktov. Za účasti prešovského župana Milana  Majerského odovzdajú o 14.00 hod. do užívania nové detské ihrisko pri liečebnom dome (LD) Valentína. Poslúži na hranie stovkám detí, ktoré sa tu ročne odliečia  a doteraz im takéto zariadenie chýbalo, Poslúži nielen ubytovaným, ale bude dostupné aj pre ostatných detských návštevníkov kúpeľov. Detské ihrisko (oficiálne Viacúčelové  športové ihrisko) si vyžiadalo celkové náklady 65 000 EUR a príspevok PSK (Prešovského samosprávneho kraja) z toho je viac ako 23 000 EUR.
Okrem toho v Bardejovských Kúpeľoch ešte  v ten istý deň o 10.00 hod. slávnostne otvoria Park Bélu Kélera pri Stredisku obchodu a služieb, odhalia jeho hudobnú lavičku a pamätnú tabuľu. Slávnosť sa začne  je voľne prístupná verejnosti. O 11.00 hod. pri vynovenej kúpeľnej kolonáde odštartujú letné promenádne koncerty v podaní orchestra Cassovia Ensemble Košice. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a.s., Ing. Tamara Šatanková.

,,Pôvodne uvažované a avizované Medzinárodné hudobné leto (MHL), sme sa rozhodli tento rok ešte neorganizovať. V čase keď sa plánovalo sme ešte nemali jasno aký bude priebeh sezóny. Pokúsime sa to návštevníkom  vynahradiť v ďalších  sezónach. Zatiaľ ich potešia letné promenádne koncerty na dennej báze okrem pondelkov a budú trvať od 27.6. 2023 do 27.8.2023. Prvý koncert sa v plánované dni začína o 11.00 hod., druhý o 16.30 hod.,“ konštatovala T.Šatanková.



Návštevníci si už teraz môžu vychutnávať aj novú  vymenenú dlažbu na spodnej časti kolonády a tešia ich opravené fontány v parku pri LD Alžbeta. Koncom roka chystajú kúpele rekonštrukciu LD Mier - 1 poschodie a tiež LD Valentína s prístavbou výťahu, kde pripravujú novú detskú indikáciu č.XXVII - pohybový aparát u detských klientov. Aj bez nových investícii patria Bardejovské Kúpele v súčasnosti k špičke slovenského kúpeľníctva, v návštevnosti sa prebojovali na druhé miesto na Slovensku. V posledných 10 rokoch rekonštruovali a vynovili svoje hlavné kúpeľné domy – kompletne Alexandra a Alžbetu, značne zmodernizovali aj Ozón a Astóriu. Pribudli wellness spa v Ozóne  a druhé wellness v Alexandrovi. Rekonštrukciami prechádzajú aj vilky (František) a zmodernizované bolo Balneocentrum.

Viac informácií na: www.kupele-bj.sk

 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.