marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Záhada hadičky nosového spreja

Prečo hadička nosového spreja Vincentka nesiaha až na dno?

Okolo svetoznámej minerálnej vody Vincentka je mnoho legiend, záhad a kuriozít. Pre laikov je jednou zo záhad aj to, prečo sacia hadička v nosovom spreji nesiaha až na dno. Prečo končí vyššie a tak cca 2 ml. náplne ostanú (aspoň dočasne) nevyužité? Informuje o tom riaditeľ Vincentky, a.s. Jan Šumšal.

,,To, že hadička nie je dostatočne dlhá je zámer, pretože Vincentka obsahuje veľké množstvo solí, ktoré sa vo fľaštičke časom usadzujú na dne v podobe kryštálikov. Ak by hadička siahala až celkom na dno, tak by došlo k nasatiu kryštálikov soli a tým upchatiu aplikátora. Máme zmerané, že na dne fľaštičky zostane jednorázovo nevyužiteľné 2ml náplne. Obsah spreja je však doplniteľný z bežného balenia Vincentky (0,7 l) a to opakovane. Zákazník si to teda vynahradí po doliatí. Po čase sa však mechanizmus rozprašovania opotrebuje a  je nutné si kúpiť nový sprej,“ vysvetľuje J.Šumšal

Upozornenie na kryštáliky
Kryštalizácia solí z roztokov je (za určitých podmienok) ich prirodzenou vlastnosťou. Čím vyšší obsah minerálnych solí, tým častejšia  a rýchlejšia kryštalizácia.
,,Vysoký obsah minerálnych solí v nosovom spreji Vincentka môže spôsobiť usadzovanie kryštálikov solí na dne liekovky, ktoré však neznižujú kvalitu obsahu. Tieto kryštáliky môžu spôsobiť upchatie mechanizmu rozprašovača (aplikátora). V tomto prípade odporúčame odskrutkovať aplikátor z pohára a ponoriť saciu hadičku do pohára s teplou vodou. Aplikátor niekoľkokrát stlačte, tak aby došlo k nasávaniu vody a prečistenie aplikátora,“ radí J.Šumšal.

Ako používať sprej
Odstráňte ochranný kryt. Pred prvým použitím niekoľkokrát stlačte pumpičku, až kým sa neobjaví súvislý obláčik aerosólu. Dávkovací sprej je takto pripravený na použitie. Pri aplikácii stlačte pumpičku iba jedenkrát a jemne aerosól vdýchnite nosom. V prípade potreby zopakujte. Fľašku s liekom držte vo zvislej polohe. Dávku lieku si nevstrekujte držaním dávkovacieho spreja vo vodorovnej polohe alebo v polohe fľašky dnom nahor. Po použití opäť nasaďte ochranný kryt.

Užitočné spreje
Preplachovať dutiny viackrát denne alebo si ich vystriekať aplikátorom je potrebné pri ich upchatí a to až kým sa neuvoľnia a nevyčistia. Nakoniec si treba vstreknúť trochu Vincentky aj do vyčistených dierok, aby sa vytvoril ochranný povlak. Prevencia môže zamedziť šíreniu ochorení a aj pri ich vypuknutí prináša aplikovanie Vincentky úľavu z uvoľnenia dýchania. Takéto ranné a večerné čistiace rituály poznajú dobre aj alergici. Aj im Vincentka prináša úľavu a možnosť voľne dýchať.

Prečo je sprej taký obľúbený?
Práve aplikácia prostredníctvom nosového spreja Vincentka je jedným z najobľúbenejších spôsobov aplikácie minerálnej vody Vincentky. ,,Práve pomocou spreja a jeho aplikátora vieme dopraviť Vincentku na miesto kde vznikajú hlieny a kde spôsobujú nepriechodnosť nosových dutín pre dýchanie. Navyše rozstrekovanie Vincentky na jemné čiastočky - aerosol, mnohonásobne zväčšuje aktívnu plochu, na ktorej pôsobí a rozpúšťa hlieny. Ide tu aj o užívateľský komfort, ale aj o to, že mechanizmus takéhoto pôsobenia prináša rýchlejšiu úľavu. Vincentka je účinná aj pri iných aplikáciách, napríklad preplachovaní dutín, alebo inhalovaní. Sprej je však jednoznačne najrýchlejší a teda najpraktickejší. Prípravok je výnimočný vďaka vysokému množstvu minerálov a stopových prvkov pochádzajúcich z kryštalicky čistej reziduálne morskej vody z treťohôr. Hypotonický nosový sprej slúži na prevenciu ochorení nosovej sliznice a hygienu nosných dutín. Chráni proti nachladnutiu, chrípke a alergickej nádche, posilňuje obranyschopnosť, zvlhčuje a čistí nosnú sliznicu, odstraňuje hlieny, je vhodný počas tehotenstva a dojčenia a nie je návykový,“ vysvetľuje J.Šumšal.

Zvlhčuje sliznicu
Používa sa aj na zvlhčenie sliznice celej nosovej dutiny a nosohltanu predovšetkým pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch vykurovaných ústredným kúrením a prostredí znečistenom najmä prachovými časticami. Celkovým zložením hypotonickej kyselky s obsahom jodidov priaznivo ovplyvňuje obranyschopnosť v zmysle prevencie chronických bakteriálnych infekcií horných dýchacích ciest, chronickej rinitídy, sinusitídy a chronickej polypóznej nasopharyngitídy; u detí preventívne pôsobí proti rozvoju recidivujúcej tracheobronchitíde a rinitíde. Aplikácia prípravku je vhodná aj po stavoch nosových operácií. Odporúča sa tiež proti vzniku suchých zápalov nosovej sliznice a na prevenciu jej recidív.

Prečo Vincentka uvoľňuje dýchanie
Vincentka zlepšuje dýchanie, pretože oxid uhličitý a soli obsiahnuté v tejto minerálke, majú schopnosť rozpúšťať hlieny. Vincentka je nenávyková, nielenže neničí sliznicu, ale napomáha jej hojeniu, pretože je pre organizmus fyziologicky prirodzená. Má osmocitu podobnú ako ľudský organizmus a práve na princípe osmózy pomáha Vincentka prirodzene uvoľniť opuch nosovej sliznice a obnoviť priechodnosť nosa. Vincentka je 100% prírodná, pretože je to niekoľko desiatok miliónov rokov stará zvyšková morská voda z treťohôr, obohatená o minerály. Alergici a ľudia s upchatými nosmi, vrátane tehotných a dojčiacich žien a malých detí ju môžu používať denne a bez akejkoľvek závislosti a negatívnych reakcií.

Je rozdiel medzi sprejmi JUNIOR a STANDARD?
V lekárňach je možné dostať dve rôzne balenia sprejov. Sú to: VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ STANDARD HYPOTONICKÝ a VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ JUNIOR HYPOTONICKÝ. Z hľadiska obsahu nie je medzi týmito sprejmi žiadny rozdiel. Oba obsahujú minerálnu vodu z prírodného liečivého zdroja Vincentka v Luhačoviciach. Rozdiel je iba v prevedení sprejov. Oproti STANDARDU  má JUNIOR nižší tlak rozprašovača, užší koniec aplikátora a polovičnú dávku.  Dávkovanie je podľa potreby, denná dávka nie je obmedzená. Po minutí obsahu sprejov je možné doliať Vincentku z fľaše a spreje opätovne použiť.

Viac je na : www.vincentka.cz

 

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.