Vytlačiť túto stránku

Prihlášky do 30. septembra 2022

Termín podania prihlášok do súťaže BASF Innovation Hub je predĺžený do 30. septembra 2022

Chemická spoločnosť BASF, organizátor súťaže BASF Innovation Hub 2022, oznámila, že termín podania prihlášok do tejto súťaže predlžuje o dva týždne a to do polnoci 30. septembra 2022.
BASF Innovation Hub sa koná v 11 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy vrátane Slovenska. Je to už druhý ročník súťaže, ktorý finančne podporuje a prispieva k rozvoju startupov a inovatívnych riešení z tohto regiónu. Tohtoročná hlavná téma, obnoviteľná energia, sa venuje otázkam súvisiacim so Zelenou dohodou a zameriava sa na riešenie hlavných environmentálnych výziev súčasnosti.
„Tešíme sa veľkému záujmu z celého regiónu. Bude to silný ročník. Doteraz sme prijali viac ako 120 prihlášok od rôznych inovátorov a startupov. Všetky projekty sa zameriavajú na obnoviteľné zdroje energie, ktorým nechýba invencia. Je zrejmé, že Zelená dohoda je pre mladých ľudí pomerne inšpiratívna téma a aktívne premýšľajú o hodnotných riešeniach pre udržateľnú planétu. Preto sme sa rozhodli predĺžiť lehotu na podanie prihlášok a dať tak príležitosť aj ďalším startupom, ktoré sa ešte neprihlásili, aby predložili svoje nápady do polnoci 30. septembra,“ povedal Ivan Staňa, Country Manager spoločnosti BASF Slovensko a člen poroty lokálneho kola súťaže.
V prvom kole porota vyberie najlepší projekt pre Českú a Slovenskú republiku, ktorý spolu s víťazmi z ostatných krajín postúpi do finále súťaže BASF Innovation Hub. Víťaz lokálneho kola získa odmenu 2 500 eur, pričom celkový víťaz súťaže si odnesie 5 000 eur.
„O finančnú podporu sa môžu uchádzať tímy tvorené maximálne piatimi členmi. Základnou podmienkou účasti v súťaži je, aby projekt priamo alebo nepriamo prispieval k riešeniu dnešných hlavných environmentálnych výziev, z ktorých najdôležitejšie sú čistá energia, inteligentná doprava a európska stratégia „Z farmy na stôl“. Finančná odmena určená najlepším projektom môže byť použitá akýmkoľvek spôsobom, ktorý inovátori a startupy považujú za vhodný pre ďalší rozvoj svojho nápadu,“ doplnil Ivan Staňa a pripomenul, že nedostatok finančných prostriedkov je jedným z najčastejších dôvodov, prečo sa niektoré nápady nedarí zrealizovať.
Ďalšie informácie o súťaži, požiadavkách a spôsobe podávania prihlášok sú k dispozícii na http://www.join-innovationhub.com/.

- BASF Innovation Hub sa zameriava na riešenia, ktoré priamo alebo nepriamo prispievajú k pilierom európskej Zelenej dohody
- Medzi prihlásenými projektmi sú riešenia pre rôzne využitie biomateriálov, návrhy na opätovné využitie plastov či inteligentné zavlažovanie
- Súťaž sa koná v 11 krajinách strednej a juhovýchodnej Európy vrátane Slovenska
- Najlepšie riešenie získa finančnú odmenu

O spoločnosti BASF
V spoločnosti BASF tvoríme chémiu pre trvalo udržateľnú budúcnosť. Spájame ekonomický úspech, sociálnu zodpovednosť a ochranu životného prostredia. Približne 111 000 zamestnancov koncernu BASF prispieva k úspechu našich zákazníkov prakticky vo všetkých odvetviach na celom svete. Portfólio spoločnosti BASF je rozdelené do šiestich segmentov: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care a Agricultural Solutions. V roku 2021 dosiahla BASF obrat 78,6 miliárd eur. Akcie spoločnosti BASF sú obchodované na akciových trhoch vo Frankfurte (BAS) a tiež v USA ako American Depositary Receipts (BASFY). Viac informácií o spoločnosti BASF nájdete na www.basf.com.
BASF v Slovenskej republike
Na Slovensku je spoločnosť BASF aktívna už od roku 1993. Prostredníctvom inteligentných riešení a vysoko kvalitných produktov pomáhame našim zákazníkom byť stále úspešnejšími. Odborníci BASF poskytujú poradenstvo nielen v oblasti spracovania produktov firmy BASF, ale aj v rámci bezpečnosti, ochrany životného prostredia a úspor energie. Spoločnosť BASF je kompetentný partner všetkých dôležitých odvetví slovenského hospodárstva. Ku koncu roka 2021 mala spoločnosť BASF na Slovensku viac ako 130 zamestnancov a dosiahla obrat 265 miliónov eur. Ďalšie informácie o spoločnosti BASF na Slovensku sú dostupné na stránke www.basf.sk

 

Najnovšie od Televízia TV7