Vytlačiť túto stránku

Na úvodnom tréningu 16 hráčov

Hádzanári Tatrana Prešov začali v pondelok 4. júla s prípravou na novú sezónu.

Úvodný týždeň, zameraný najmä na naberanie kondície, vedie Marek Gernát. Tomu sa na úvodnom tréningu hlásilo 16 hráčov.

Z kádra A-tímu chýbal nedoliečený krídelník Sergio Perez i spojky Guilherme Linhares a Pavel Hernandez, ktorý s Tatranom predĺžil kontrakt tesne pred začiatkom prípravy, a tak sa k tíme pripojí neskôr. Na úvodnom tréningu neboli ani Jakub Kravčák a Peter Kimák-Fejko, ktorí sú súčasťou slovenskej juniorskej reprezentácie na majstrovstvách Európy EHF. Na budúci týždeň zase čakajú reprezentačné povinnosti ďalších dorastencov, tentoraz v kadetskej reprezentácia. Týkajú sa Erika Fenára a Damiána Mitaľa, ktorý je ďalším talentovaným mladým odchovancom, ktorý dostane šancu v príprave seniorského A-tímu.

Staronovou tvárou v tíme bol Lukáš Urban, ktorý sa vracia po dvoch rokoch strávených v zahraničí. Úplne novými tvárami na úvodnom tréningu boli Srb Nikola Ivanovič, ale aj generálny manažér Stanislav Pupik, ktorého predstavili hráčom. Zmeny nastali aj v realizačnom tíme, kde fyzioterapeuta Maroša Vaška nahradil Tomáš Foriš, ktorý je bývalým hádzanárom Tatrana a v našom tíme doplní už ostrieľaného fyzioterapeuta Dávida Baluchu. Novým kondičným trénerom sa stal ďalší bývalý prešovský hádzanár s medzinárodnými skúsenosťami Samuel Orlovský.

Hráči počas úvodného dňa trénovali dvojfázovo. Najskôr sa venovali kondičnej príprave, popoludní sa stretli v hale a súčasťou prvého tréningu bolo váženie a futbalový zápas. Na ten sa iba prizerali dvaja brankári – rekonvalescenti Marcos Colodeti a Tilen Leben. „Oproti ostatným tímom začíname skoro. Prvé dva týždne tak máme na to, aby sa chlapci zmobilizovali a dali do poriadku. Budeme veľa pracovať s kondičným trénerom, aby sme išli krok za krokom. Začíname kondičný mikrocyklus všeobecnej vytrvalosti, hry a postupne to budeme nabaľovať,“ uviedol k príprave tréner Marek Gernát. V pláne je v priebehu augusta zhruba desať prípravných stretnutí, väčšina na dvoch zahraničných turnajoch, ktorých sa Tatran zúčastní. Podrobnosti prinesieme neskôr...

Zoznam hráčov na prvom tréningu: Marcos Colodeti, Tilen Leben, Igor Čupryna, Oliver Rábek, Roman Carapkin, Tomáš Rečičár, Dávid Michalka, Pedro Pacheco, Tomáš Fech, Lukáš Urban, Marko Davidovič, Viačeslav Kasatkin, Nikola Ivanovič, Marco Antl, Erik Fenár, Damián Mitaľ.

Zdroj: Tatran Prešov

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)