Vytlačiť túto stránku

Hviezdoslav a Prešov

Študentské roky strávil v našom meste. 

"Milí priatelia a objavovatelia, Objavovanie Prešova i košické Potulky sú späť a zaujímavé podujatia ponúka i divadlo Viola či krajská knižnica.
Z programu Týždňa slovenských knižníc Vám dávam do pozornosti besedu s Vladimírom Semanom o jeho knihách, najmä tej najnovšej Rozprávky môjho mesta II. a aktuálnej výstave (Ne)všedný Prešov. Beseda sa uskutoční 03.03.2022 o 16:30 v Centre regionálnych dokumentov na Hlavnej 139 v Prešove a bude možné ju sledovať aj online. Rovnako v Centre regionálnych dokumentov pre Vás Klub bylinkárov a Hotelová akadémia pripravili prednášku Bylinky v gastronómii v piatok 04.03.2022 o 10:00. Vstup na obé podujatia je voľný. Viac info na: https://kniznica-poh.sk/index.php/aktuality/655-tyzden-slovenskych-kniznic-28-2-6-3-2022

V Košiciach sa tento víkend 04.-06.03.2022 môžete vybrať na potulky s Milanom Kolcunom alebo Zoltánom Balassom za Pôvabmi sídliska Železníky. Viac info na: PôVABY SÍDLISKA ŽELEZNÍKY - Potulka.sk

Divadlo VIOLA pozýva na hru UDRI PASTIERA s fragmentmi zo života blahoslaveného biskupa Pavla Petra Gojdiča na motívy románu Vincenta Šikulu. Túto nezvyčajne pôsobivú hru v hlavnej úlohe s Eugenom Libezňukom môžete zhliadnuť v nedeľu 06.03.2022 o 18:00. Viac info na: Udri pastiera / 6.3. (violapresov.sk)

A napokon pozvánka na Objavovanie Prešova. V spolupráci s Krajskou knižnicou P. O. Hviezdoslava sme pre Vás pripravili tému:

P. O. HVIEZDOSLAV A PREŠOV
O tom, že tento velikán slovenskej poézie strávil študentské roky v našom meste vie asi každý Prešovčan. No, ktorú školu navštevoval a čo vlastne vyštudoval už vedia len poniektorí. A to, kde býval, ako vnímal Prešov, s kým sa kamarátil, do akých spolkov sa zapojil, čo počas tunajšieho pobytu napísal, už nevie takmer nikto. A zrejme ani to, prečo je po ňom pomenovaná miestna knižnica či, kde sa nachádza jeho pamätná tabuľa a aká chyba na nej kedysi bola.
Ak Vás to zaujíma, príďte v nedeľu 13. marca 2022 o 14.00 pred Mestské informačné centrum v Prešove na Hlavnej 67. Teší sa na Vás Andrea Sivaničová.


Predaj vstupeniek: MIC Prešov alebo na mieste konania
Cena vstupenky:
V predpredaji v MIC Prešov: 1,50 €
Na mieste konania – počas víkendu: 2,50 €
Zvedavé deti zadarmo
Podujatie sa bude konať podľa platných protipandemických opatrení. Prosím, nezabudnite si rúška."

Andrea Sivaničová

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)