apríl 18, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

Divadlá Prešovského kraja sú opäť otvorené

Otvorené pre verejnosť sú krajské múzeá a galérie pre individuálne prehliadky a tiež knižnice a hvezdárne. V organizáciách rovnako platí režim OP s obmedzením jednej osoby na 15 metrov štvorcových. Čitatelia môžu naďalej využívať na vrátenie kníh biblioboxy a pre rýchlejšie vybavenie službu „Objednaj a vyzdvihni“.

Kultúra
Herci župných divadiel už môžu znova hrať pred divákmi. Do konca januára majú pripravených niekoľko predstavení.

Divadlá v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú znova otvorené. Už dnes môžu diváci vidieť hercov na javisku Divadla Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove v hre Nebezpečné známosti a na doskách Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove zas v inscenácii Faraóni.

V repertoári má DAD prichystané do konca januára ešte ďalšie štyri predstavenia – Ani mak (19.1.), Detektor lži (21.1.), Na revíziu (26.1.) a Ostali hlupákmi (28.1.). Aj DJZ plánuje do konca januára odohrať rovnaký počet predstavení – Kráľova reč (17.1. a 19.1.), Nebezpečné známosti (18.1.) a Zbabranú hru (21.1.).

Na základe platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR sa môžu divadelné predstavenia konať len v režime OP, teda očkovaní – prekonaní. Kapacita v hľadisku je na aktuálne predstavenia 50 percent sály.

Zdroj: PSK

 

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.