Vytlačiť túto stránku

V obchodných centrách a aj podávanie tretej dávky

ilustračné foto ilustračné foto zdroj PSK

Pokračuje vo vakcinácii v obchodných centrách a v podávaní tretej dávky

Mobilné jednotky prešovskej župy vyrazili 3. novembra s vakcínou proti koronavírusu do Komunitného centra Roma. O deň neskôr ju podajú aj záujemcom v Medzilaborciach. Kraj zároveň nadchádzajúci víkend pokračuje v očkovaní v troch obchodných centrách v Prešove, Poprade a Humennom. Zrealizuje tiež preočkovanie treťou dávkou vakcíny v prešovskom očkovacom centre na Volgogradskej ulici.

Mobilná očkovacia jednotka je tento pracovný týždeň znovu na výjazde. Už 3. novembra je pripravená zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen a tiež vakcínou Pfizer/BioNTech približne päťdesiatku záujemcov z Komunitného centra Roma. Vo štvrtok 4. novembra vyráža do Medzilaboriec, kde by mala Janssenom zaočkovať približne 100 ľudí.

Krajská samospráva sprístupňuje počas najbližšieho víkendu očkovanie proti koronavírusu pre všetkých záujemcov znovu v troch obchodných centrách. A to v OC Eperia Shopping Mall Prešov, OC Max Poprad a OC Avenue Humenné. Očkovacie tímy PSK v nich budú v totožnom čase od desiatej do sedemnástej hodiny očkovať jednodávkovou vakcínou Jannsen.

Konkrétne v OC Eperia na sídlisku Sekčov v Prešove sa zrealizuje očkovanie na počkanie už v piatok 5. novembra a následne aj v nedeľu 7. novembra. Do humenského nákupného strediska OC Avenue na Štefánikovej ulici si môže prísť verejnosť pre jednodávkovú vakcínu v sobotu 6. novembra. V popradskom OC Max na Dlhých Honoch budú očkovacie tímy PSK pre záujemcov k dispozícii v nedeľu 7. novembra. Kraj má pre všetky očkovacie dni v obchodných centrách zakontrahovaných spolu 1 200 vakcín Janssen.

Kraj v sobotu 6. novembra otvára aj veľkokapacitné očkovacie centrum v SOŠ technickej na Volgogradskej ulici v Prešove, a to pre podanie tretej dávky vakcíny proti koronavírusu. Určená je pre obyvateľov s oslabenou imunitou a všetkých nad 55 rokov, ktorí sú polroka od podania druhej dávky očkovacej látky. Tieto skupiny boli o možnosti preočkovania informovaní iniciačnou SMS s prideleným PIN kódom z Národného centra zdravotníckych informácií. Následne sa majú na preočkovanie registrovať cez štátnu čakáreň vakcinacia.nczisk.sk, kde im bude pridelený presný termín v nimi vybranom okrese.

Tretiu dávku vakcíny dostanú v Prešove aj neregistrovaní záujemcovia, a to na základe potvrdenia stanovenej diagnózy od svojho lekára či po predložení dokladu o dosiahnutom veku. Registrovaní záujemcovia však budú pred obyvateľmi bez registrácie uprednostnení. Registrácia prináša hneď viacero výhod a tak kraj, ako aj NCZI apeluje na ľudí, aby ju využili. Všeobecne umožňuje plynulejší chod centra a znižuje čakacie doby v radoch. Kraj má na preočkovanie vo VKOC Prešov zakontrahovaných 700 vakcín Pfizer/BioNTech.

Prešovský samosprávny kraj je pripravený otvoriť pre podanie tretej dávky proticovidovej vakcíny aj ďalšie svoje veľkokapacitné centrá, a to v Poprade a Humennom. Ich prevádzka je nateraz pozastavená pre nedostatočný záujem o preočkovanie zo strany obyvateľstva. V súčasnosti na podávanie tretích dávok kapacitne postačujú nemocnice či polikliniky.

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)