apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Letný turistický spoj ostáva

ilustračné foto ilustračné foto Autor: Patrik Kreheľ

Župa ho ponechala aj mimo sezóny

Prešovský samosprávny kraj prišiel počas leta s novinkou - letný turistickým autobusovým spojením z Popradu na Štrbské Pleso. Počas troch mesiacov prepravil kraj na linke viac ako 34-tisíc cestujúcich, vďaka čomu sa rozhodol spoj ponechať aj v ďalších mesiacoch.

Letný turistický spoj z Popradu na Štrbské Pleso, ktorý zaviedol Prešovský samosprávny kraj (PSK) ešte v polovici júla, sa osvedčil. Za tri mesiace prepravil viac ako 34-tisíc cestujúcich. Kraj sa ho tak rozhodol ponechať v prevádzke aj mimo letnej sezóny.

Od 15. júla premával špeciálny spoj na trase Poprad – Svit – Tatranská Štrba – Štrbské Pleso. Od augusta zastavil aj na zastávke v Lučivnej a Štrbe. Autobus premával každý deň, od pondelka do nedele od 7.00 hod ráno do 19.55 hod. večer. Celkovo zaviedla župa 13 spojov v rámci jedného dňa. „Od 15. júla do 15. októbra sme prepravili z Popradu na Štrbské Pleso vyše 34 300 cestujúcich. Počas pracovného týždňa využívali spoje najmä miestni, ktorí dochádzali za prácou. A počas víkendov zas prevládali v autobusoch turisti. Keďže máme na spoj pozitívne ohlasy, rozhodli sme sa v jeho prevádzke pokračovať, avšak v pozmenenom režime. Cestovný poriadok linky je aktuálne lepšie prispôsobený potrebám obyvateľov obcí a časom odchodov náhradnej dopravy namiesto zubačky,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Turistický autobus na linke Poprad – Štrba – Štrbské Pleso odchádza z popradského nástupišťa č. 10 a župa ho zabezpečuje v dvojhodinovom intervale. V tejto súvislosti dochádza k menším koordinačným zmenám v cestovných poriadkoch liniek z Popradu do Svitu, Šuňavy, Liptovskej Tepličky, Štrby, Važca a Liptovského Mikuláša.

V prevádzke zostávajú aj naďalej spoje z Popradu na Štrbské Pleso, ktoré budú premávať cez Mengusovce a Vyšné Hágy a spoje pre obyvateľov Lučivnej a Štrby na skrátenej vetve Poprad – Štrba. Premávať budú aj dva páry spojov na linke Poprad – Štrba – Tatranská Štrba – Važec – Liptovský Mikuláš.

Aktuálne cestovné poriadky nájdu cestujúci na www.cp.sk alebo na webovej stránke dopravcu.

Zdroj: Lea Heilová

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.