Vytlačiť túto stránku

Vyžrebujú troch, ktorí strihnú pásku a poletia v balóne ponad Prešov

Stavebný finiš na Prešovskej D1

NDS už o dva týždne ukončí výstavbu diaľničného úseku D1 Prešov, západ – Prešov, juh. Západný obchvat metropoly Šariša sa buduje od roku 2017 a po jeho sfinalizovaní budú motoristi jazdiť plynulou D1 od Ivachnovej až po Košice. NDS zverejnila video Bezpečne v tuneli Prešov - Rady zachraňujúce život.

BEZPEČNE V TUNELI
Bezpečnému prejazdu tunelom napomáhajú technické inovácie, bezpečnostné prvky a ohľaduplné správanie vodičov. V prípade hroziaceho rizika pomôžu návody a rady pre bezpečné dorazenie do cieľa. Tunel ako výnimočné stavebné dielo pomáha preklenúť ťažký a nedostupný terén a zároveň zmenšuje vzdialenosti. Kvôli uzavretému priestoru v tuneli hrozia väčšie riziká, preto je nevyhnutné mimoriadne dbať o bezpečnosť.

SYMBOLY A ZARIADENIA, KTORÉ ZACHRAŇUJÚ ŽIVOT
Vnútorné vybavenie tunela sa riadi prísnymi bezpečnostnými opatreniami a je nastavené na najvyššiu mieru bezpečnosti. Od svetelnej signalizácie, značenia, únikových ciest, telefónov, hasiacich zariadení až po reproduktory sú prostredníctvom kamier v pohotovosti aj oči našich špecialistov nepretržite 24 hodín denne.

Pri príležitosti otvorenia 28.10.2021 - Obchádzam už Prešov pripravili na svojej stránke: HRAJ O NEOPAKOVATEĽNÝ ZÁŽITOK Z OTVORENIA NOVÉHO ÚSEKU

Len pár klikov stačí na to, aby si patril medzi TROCH šťastlivcov, ktorí strihnú pásku nového moderného tunela a poletia v balóne ponad Prešov.

BONUS navyše: 28.10.2021 od 09:00 do 12:00 bude úsek otvorený pre verejnosť.


Idú na plné obrátky
Aktuálne realizujú na úseku D1 Prešov, západ – Prešov, juh dokončovacie práce. Zhruba stovka pracovníkov finalizuje práce na vodorovnom a zvislom dopravnom značení, natieraní zábradiel, terénnych úpravách, úprave krovín, stromčekov a realizujú sa aj práce v strednom deliacom páse. V tuneli Prešov potrebujúe odstrániť technické anomálie, ktoré odhalili pri cvičení. Dolaďujú centrálny riadiaci systém a korektne nastavujú detekcie a alarmy. Týmito úkonmi zvyšujú spoľahlivosť riadiaceho systému. Zároveň, pred ostrým spustením diaľnice do prevádzky ju musia otestovať v skúšobnom móde.

Naokolo Prešova ušetrí 19 minút
Diaľnica D1 Prešov, západ – Prešov, juh bude tvoriť západný obchvat mesta Prešov. Diaľničný úsek je dlhý takmer 8 km, na trase je 18 mostov, dvojrúrový tunel Prešov s dĺžkou cez 2 km, 17 vetiev križovatiek a 6 km protihlukových stien. Súčasťou výstavby je aj mimoriadne technicky zložitá križovatka, ktorá nemá na Slovensku obdobu. V križovatke Prešov, západ sa spájajú dve diaľnice a cesty I., II. a III. triedy. Vo vetvách to robí spolu 11,3 km, čo je viac ako je dĺžka celého úseku. Osobným vozidlám skráti nový obchvat jazdu o takmer 19 minút.

Zdroj: NDS

 

 

Najnovšie od Televízia TV7