Vytlačiť túto stránku

Kópiu z katastrálnej mapy vybavíte aj na pošte

 

Slovenská pošta rozširuje zoznam služieb poskytovaných na tzv. integrovaných obslužných miestach (IOMO), v rámci ktorých po novom klienti vybavia na počkanie aj kópiu z katastrálnej mapy.

Pošta zároveň zvýšila kvalitu služby Výpis z listu vlastníctva rovnako do režimu na počkanie. Pôvodne bola dostupná v offline režime, kedy klient čakal na výpis aj niekoľko dní, podľa dostupnosti zamestnancov katastrálnych odborov. Uvedené služby sú dostupné na všetkých 600 poštách, ktoré poskytujú služby štátu.

Okrem kópie z katastrálnej mapy a služby Výpis z listu vlastníctva v režime na počkanie si klienti môžu vo vybraných pobočkách pošty, rovnomerne rozmiestnených po celom Slovensku, vybaviť aj výpis z obchodného registra, výpis/odpis registra trestov, zaručené konverzie dokumentov z elektronickej do listinnej podoby, z listinnej do elektronickej podoby a tiež osvedčovanie dokumentov zaručenou konverziou.

Za posledný rok sa prostredníctvom IOMO pracovísk uskutočnilo 387 451 transakcií týchto služieb. V porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2020 je v percentuálnom vyjadrení nárast záujmu o služby nasledovný:
- výpis z obchodného registra o 0,2 %
- výpis z listu vlastníctva o 36 %
- zaručená konverzia o 51 %
- výpis z registra trestov zaznamenal pokles o 4,5 % z dôvodov lock downov zo začiatku roka 2021

Elektronickú platformu pre poskytovanie asistovaných služieb štátu, tzv. Integrované obslužné miesta spustila Slovenská pošta v roku 2012 s cieľom priblížiť elektronické služby ľuďom a zjednodušiť im život. Postupne tieto služby rozširovala. Služby IOMO sú jedným zo strategických a úspešných projektov Slovenskej pošty, za čo tento projekt získal od svojho spustenia už niekoľko ocenení.

Zdroj: SP

Najnovšie od Televízia TV7

Súvisiace položky (podľa značky)