marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V rámci súťaže 10 miliónov krokov

ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

Aktívnejší bol Košický kraj, ale najvyšší počet krokov zvládol urobiť účastník z Prešovského kraja.

Počas tohtoročného Európskeho týždňa mobility zorganizoval Prešovský samosprávny kraj (PSK) a Košický samosprávny kraj (KSK) v spolupráci s IDS Východ prvý ročník iniciatívy 10 000 PRE ZDRAVIE. Súťažiaci mali v týždni od 16. do 22. septembra 2021, počas ktorého iniciatíva prebiehala, urobiť denne aspoň 10-tisíc krokov. Kto ich v súčte za celý týždeň nazbieral najviac, mohol súťažiť o hodnotné ceny. „Cieľom iniciatívy nebolo iba získať umiestnenie, ale aj uvedomiť si, že chôdza na úkor prepravy autami často chýba medzi našimi dennými aktivitami. Chceli sme tiež motivovať východniarov, aby sa k pohybu po vlastných nohách vrátili a urobili tak niečo pre svoje zdravie a v neposlednom rade aj pre životné prostredie. Ďakujem všetkým východniarom, ktorí sa do iniciatívy zapojili a podporili našu snahu o ekologickejší spôsob života,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.
Do súťaže sa zapojilo 139 súťažiacich, ktorí počas Európskeho týždňa mobility nachodili spolu 10 627 869 krokov. Aktívnejším krajom v počte registrovaných účastníkov aj prejdených krokov bol Košický kraj, ale najvyšší počet krokov urobil účastník z Prešovského kraja.
V Košickom kraji bolo zapojených 79 súťažiacich, ktorí dokopy prešli 6 230 673 krokov. V Prešovskom kraji bolo prihlásených 60 účastníkov, spolu urobili 4 397 196 krokov. „Som rád, že obyvatelia Prešovského kraja sa aktívne zapojili do Európskeho týždňa mobility a dali prednosť pešej chôdzi pred osobným autom. Jednak odbremenili dopravu, ale prispeli aj k čistejšiemu životnému prostrediu a urobili niečo pre svoje zdravie. Verím, že sme touto aktivitou motivovali východniarov viac chodiť pešo a využívať iné ekologickejšie formy dopravy,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Súťažiaci s najvyšším počtom krokov budú odmenení a získajú hodnotné ceny. Pre víťaza z Prešovského aj Košického kraja je pripravený bicykel v hodnote 500 eur. Súťažiaci na druhom mieste získajú smart hodinky v hodnote 300 eur. Cena pre účastníkov na treťom mieste je kredit na dopravnú kartu v hodnote 100 eur, ktorý môžu využiť v prímestskej alebo aj mestskej doprave na východnom Slovensku s výnimkou mesta Prešov. Ďalší desiati súťažiaci z oboch krajov budú odmenení kreditom na dopravnú kartu v hodnote 50 eur.
V zmysle štatútu súťaže boli vyradení účastníci, ktorí porušili stanovené pravidlá – na screenshote nemali uvedený viditeľný a presný dátum merania krokov a vyradené boli aj upravované screenshoty.

Zdroj: PSK 

Naposledy zmenené štvrtok, 30 september 2021 14:10

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.