marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

PU navštívil štátny tajomník pre šport

PU navštívil štátny tajomník pre šport Foto: Marcel Mravec

Prešovská univerzita v Prešove (PU) privítala na svojej pôde Ivana Husára, štátneho tajomníka pre šport Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorý sa stretol s dekanom Fakulty športu PU Pavlom Ružbarským.

Štátny tajomník Ivan Husár prišiel na svoju prvú oficiálnu návštevu Fakulty športu PU. Na úvod stretnutia ho dekan Fakulty športu informoval o rozvojových, výskumných a vzdelávacích aktivitách v oblasti športu, ktoré sa realizujú na Prešovskej univerzite. Následne sa za sprievodu dekana prešiel po areáli univerzity, prezrel si zrekonštruovaný Viacúčelový športový areál PU, ako aj Diagnostické centrum Fakulty športu. „Kedysi som tu pravidelne realizoval tréningové kempy a pamätám si staré atletické ihrisko, čo je však už minulosťou. Počul som, že športový areál prešiel výraznou obnovou, preto som si ho chcel prísť pozrieť aj osobne. S pánom dekanom sme zároveň diskutovali o celoslovenskom testovaní pohybových predpokladov žiakov prvých a tretích ročníkov základných škôl, lebo máme snahu zjednotiť jednotlivé motorické testy s olympijským odznakom všestrannosti,“ priblížil štátny tajomník Iván Husár. Ako dodal, zaujímal sa taktiež o tému rozvojových projektov fakulty, na ktoré by podľa jeho slov mohlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR eventuálne v dohľadnej dobe finančne prispieť.
„Chcel by som aj touto cestou zdôrazniť, že si veľmi vážim, že pán štátny tajomník pre šport prišiel na našu fakultu. Osobne tak mohol získať aktuálny prehľad o našej športovej infraštruktúre, možnostiach v oblasti výskumu a vzdelávania v športe a na základe toho sme hľadali ďalšie prieniky spolupráce v prospech športu na Slovensku,“ ozrejmil dekan Pavel Ružbarský.

Návšteva štátneho tajomníka sa niesla v priateľskej, konštruktívnej a otvorenej atmosfére, pričom sa zúčastnené strany dohodli na potrebe ďalších osobných stretnutí.

Zdroj: Anna Polačková

Súvisiace položky (podľa značky)

  • PU slávnostne otvorila 26. akademický rok PU slávnostne otvorila 26. akademický rok

    V historickej budove PKO Čierny orol sa dnes uskutočnilo slávnostné zhromaždenie, zvolané pri príležitosti otvorenia 26. akademického roka Prešovskej univerzity (PU) v Prešove v jej novodobej histórii.

  • 10. výročie logickej olympiády 10. výročie logickej olympiády

    bľúbená súťaž intelektovo nadaných žiakov s názvom Logická olympiáda má za sebou desať súťažných ročníkov.

  • Informačné centrum ochrany kultúrneho dedičstva Informačné centrum ochrany kultúrneho dedičstva

    Prešovská univerzita v Prešove (PU) v rámci implementácie projektu schémy Interreg zriadila Informačné centrum ochrany kultúrneho dedičstva, ktoré je situované v priestoroch Gréckokatolíckej teologickej fakulty (GTF) PU. Za týmto účelom bola na fakulte zrekonštruovaná jedna z ául v hodnote takmer 60 tis. eur.

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.