apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
ilustračné foto ilustračné foto Autor: Radomír Kreheľ

Na Salóne Elektromobilov 2021 v Košiciach vás čaká predstavenie slovenských premiér a tiež atraktívny program

Do Košíc opäť prichádza najväčšia špecializovaná výstava elektromobilov na Slovensku, Salón elektromobilov 2021. Do otvorenia ostáva už len pár dní a registrácia je bezplatná. Tešiť sa môžete na viaceré slovenské premiéry automobilov a množstvo zaujímavých prednášok i diskusií. Aj vás zaujíma ako bude vyzerať elektromobilita na Slovensku a aké novinky elektromobilov na vás čakajú?

Predstavenie 52 vozidiel a 3 slovenských premiér
Salón Elektromobilov 2021 sa uskutoční v dňoch od 3. do 5. septembra 2021 v priestoroch ob-chodného domu Atrium Optima Košice. Návštevníci si budú môcť pozrieť a aj vyskúšať množstvo elektromobilov dostupných na slovenskom trhu. Medzi nimi dostane zaslúžený priestor atraktívne duo EQS od značky Mercedes-EQ, Hyundai Ioniq 5 a tiež prvý dovezený kus na Slovensko Tesla Model Y. Zoznam vystavených elektromobilov pozostáva z 52 vozidiel a teda okrem týchto troch slovenských premiér sa môžu návštevníci tešiť aj na vystavenie týchto modelov: ŠKODA ENYAQ iV, Citroën ë-C4, Volkswagen ID.4, Peugeot e-2008, Kia e-Niro, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQA 250, Range Rover Evoque PHEV, Harley-Davidson LiveWire a mnoho ďalších atraktívnych vozidiel.

Atraktívne prednášky a diskusie na jednom mieste
Ako to býva zvykom, súčasťou výstavy bude aj sprievodný program, ten bude 3. a 4. septembra a prinesie zaujímavé odborné prednášky a panelové diskusie, ktorých hlavnou témou bude elektromobilita na Slovensku v roku 2021.
Salón Elektromobilov 2021 otvorí svoje brány 3.9 o 14:00 hodine. Súčasťou otvorenia bude aj tlačová konferencia, na ktorej bude predstavený program všetkých troch dní, ako aj jednotlivých vystavovateľov. Po oficiálnom zahájení prebehne prvá diskusia s názvom Elektromobilita v samospráve – dotácie na infraštruktúru, ktorá sa bude venovať dotáciám na elektromobily pre rok 2021. Na diskusii budú prítomní účastníci z Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.
Program doplní aj diskusia: elektromobilom z východu na západ. Máme dosť nabíjacích staníc?, ktorá sa bude zaoberať témami dostupnosti nabíjacích zariadení a pripravenosti Slovenskej republiky na elektromobilitu. So stúpajúcou tendenciou ekologického myslenia bude osobitná pozornosť venovaná aj výberu elektromobilu ako firemného vozidla v diskusii: ktorý elektromobil sa oplatí do firmy? Môžete sa tiež tešiť na praktické skúsenosti v diskusii elektromobilom do zahraničia.

Súčasťou výstavy budú aj testovacie jazdy na vybraných elektromobiloch a plugin hybridoch, ktoré budú návštevníkom prístupné až do nedele do 18:00.

Registrácia zadarmo
Registrácia na výstavu prebieha zadarmo na stránke www.e-salon.sk a ponúka možnosť vyhrať zaujímavé ceny – vybrané elektromobily na víkend.

Generálny partner: ZSE Drive

Hlavní partneri: Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, MOTOR-CAR Košice s.r.o., Kia Sales Slovakia s.r.o.

Partneri akcie: Hyundai, Renault Košice Tempus - Car s.r.o., NORSON s.r.o. (Citroën), 3H MOBIL s.r.o. (Citroën), Marco Car, s.r.o. (Peugeot), FRANCE TECH spol. s.r.o. (Peugeot), Szilcar (Ford), 3H AUTO s.r.o. (Hyundai, Mazda), Auto Gábriel (VW, Škoda, Audi) SWAM (Opel), H & M Moto Bike s.r.o. (Harley Davidson, ZERO Motorcycles), NaTesle.sk, HoppyGo, Evse-Store.sk, ejoin, GreenWay, AgeVolt, ČSOB leasing, Slovnaft, ABB

Mediálni partneri: autobazar.eu, TouchIT, Nextech, News & Media, Dnesky, Divino

Organizátori: MojElektromobil.sk, Atrium Oprima Košice, EVIers o.z.

Pod záštitou: Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky, Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky, Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.