marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Letné turistické spoje sú späť

Posilnené sú autobusové aj vlakové spojenia

Prešovský samosprávny kraj (PSK) aj tento rok prichádza so špeciálnymi letnými spojeniami. Turisti sa tak ľahšie dostanú na Domašu, k Ľubovnianskemu hradu, do Pienin i na severovýchod Slovenska. Sezónne spoje môžu využiť počas celého leta až do septembra.

Posilnené autobusy odvezú turistov aj toto leto k lodi Bohemia na Domašu, a to počas pracovných dní s odchodom z Hanušoviec nad Topľou o 9.50 hod. a 14.05 hod. Z Domaše, rekreačnej oblasti Dobrá ich vezme spoj späť o 10.45 hod. a 15.00 hod. A to s možnosťou prestupu na smer/zo smeru Prešov. Autobusy budú v prevádzke do konca augusta.

Pridané autobusové spoje sú aj na trase Stará Ľubovňa – Červený Kláštor, rázc. Lechnica a späť a Červený Kláštor, rázc. Lechnica – Lesnica, chata Pieniny a späť. Autobusy premávajú počas víkendov, v sobotu a nedeľu, a to s odchodom zo Starej Ľubovne do Červeného Kláštora o 8.38 hod., 10.38 hod. a 16.28 hod. Späť o 9.20 hod., 15.20 hod. a 17.10 hod. Z Červeného Kláštora do Lesnice odchádza spoj o 12.40 hod, späť o 14.35 hod. Turisti môžu tieto mimoriadne autobusové spoje využiť do 5. septembra.

Pre návštevníkov bude dostupnejší aj Hrad Ľubovňa. Zo železničnej stanice v Starej Ľubovni odvezie turistov počas víkendov prípojný mestský autobus priamo na hrad. A to s odchodom o. 9.15 hod., 10.35 hod., 15.30 hod. a 17.20 hod. Z Ľubovnianskeho hradu vyrazí späť o 9.25 hod., 10.45 hod., 16.00 hod. a 17.30 hod.

Prešovská samospráva pridala víkendové spoje aj na trase Stropkov – Medzilaborce s odchodom každú sobotu a nedeľu o 9.30 hod. a 16.50 hod. a späť o 17.45 hod., tiež na trase Svidník – Stropkov s odchodom o 16.30 hod. Aj tento rok zabezpečila turistický autobus Horný Zemplín, ktorý ponúka turistom zo Slovenska a Poľska možnosť spoznať zaujímavosti regiónu. Odchod z Medzilaboriec je naplánovaný o 10.35 hod., príchod do Svidníka je o 16.25 hod. Cestujúci môžu uvedené spoje využiť každý víkend až do 5. septembra.

Autobusové spoje pritom priamo nadväzujú na cezhraničné vlakové spoje na trase Rzeszow Glowny – Sanok – Medzilaborce a späť, Medzilaborce – Lupkow – Sanok a späť. K dispozícii sú aj sezónne vlakové spojenia na trase Poprad-Tatry – Stará Ľubovňa – Plaveč – Muszyna a späť, Prešov – Plaveč – Stará Ľubovňa a späť.

Do 19. septembra môžu cestujúci využiť aj nedeľňajšie vlakové spojenie Prešov – Dobšinská ľadová jaskyňa – Banská Bystrica a späť, rovnako aj víkendové vlakové spojenie počas sobôt a nedieľ na trase Prešov – Humenné – Stakčín a späť.

Sezónne spoje budú premávať v Prešovskom kraji vďaka spolupráci PSK so Železničnou spoločnosťou Slovensko, Krajskou organizáciou cestovného ruchu Severovýchod Slovenska, mestom Stará Ľubovňa a obcou Lesnica.

Zdroj: Lea Heilová, PSK

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.