marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Do konca súťaže už len jedno kolo

Foto: ocenenie pre rozhodcov na Jedenástke roka ObFZ Prešov Foto: ocenenie pre rozhodcov na Jedenástke roka ObFZ Prešov Autor: Radomír Kreheľ

Šiesta, siedma a ôsma liga ObFZ Prešov ma na pláne posledné kolo 13.6.2021.

Víťazom šiestej ligy sú pred posledným kolom Rožkovany, no vo všetkých ligách okresnej súťaže sa ešte má o čo hrať. Pozrite si program na sobotu a nedeľu.

6. liga
12.06 16:00 TŠK Terňa - FK Rožkovany
13.06 10:30 ŠK Gregorovce - ZŠ Vyšná Šebastová
13.06 14:00 Telovýchovná jednota TJ Nemcovce - TJ Družstevník Žipov
13.06 16:30 TJ Slovan Pečovská Nová Ves - TJ Sokol Brezovička
13.06 16:30 FK Uzovský Šalgov - TJ OK Chmiňany
13.06 16:30 TJ SOKOL Šarišské Sokolovce - FK Dubovica
13.06 16:30 TJ Sokol Ľubotice - TJ Družstevník Hermanovce

7. liga
13.06 10:30 TJ Budovateľ Žehňa - FK Záborské
13.06 13:45 TJ ŠM Dulova Ves - FK Drienov
13.06 16:30 FK TJ Sokol Brezovica - TJ Sokol Hrabkov
13.06 16:30 TJ Družstevník Víťaz - Fričovský futbalový klub
13.06 16:30 TJ Šľachtiteľ Malý Šariš - TJ Inter Roma Ostrovany
13.06 16:30 OŠK Kapušany - TJ Družstevník Jakubovany
13.06 16:30 FK Lemešany - FK Kokošovce

8. liga
12.06. 15:00 TJ Sokol Jakubova Voľa - FK Drienovská Nová Ves
13.06 10:30 ŠK Odeva Lipany - FK ROMA Jarovnice
13.06 10:30 FK Furča Haniska - FK Javorina Krásna Lúka
13.06 14:00 I. FK Krivany - ŠK Svinia
13.06 10:30 TJ Petrovany - ŠK v obci Chmeľov
13.06 10:30 FK Požiarnik Medzany - TJ Družstevník Radatice
13.06 16:30 Rómovia napredujú, Žehňa - ŠK FC Ličartovce
13.06 16:30 TJ Miklušovce - TJ Družstevník Tulčík

Podrobnejšie na vývoj v 7. lige sa pozrel Ján Miroľa.

V šlágri 7. ligy sa zrodila remíza

Žiadna novinka. Naposledy postupoval do 6. ligy ligy ObFZ Prešov nie iba víťaz 7. ligy, no aj druhý v poradí. A tak tomu bude zrejme aj teraz. Zatiaľ nič nie je isté, no niektoré kluby sa aj tak „pre istotu istia“.

Brezovica pred dvomi týždňami dala v médiách jasne najavo, že chce hrať najvyššiu okresnú súťaž. „Čítali sme, vedeli sme o tom. Rovnako o možnosti postúpiť z druhej pozície. Aj preto sme mali celkom jasno v tom, že ich musíme poraziť,“ dal sa počuť po nedeľňajšom stretnutí 7. ligy Záborské – Brezovica hrajúci prezident domáceho klubu Miloš Baran. Napriek tomu sa tak nestalo, súboj sa skončil výsledkom 3:3 (góly: 6. Filip Tudor, 74. Pavol Kakaščík, 79. Róbert Kakaščík – 21. Vladimír Sudimák, 37. Tomáš Dyačovský, 52. Patrik Veľký).

„Do dvadsiatej minúty sme mali hru jasne v rukách, no naši hráči vyjadrili prevahu len jediným gólom. Hneď potom nás zmrazil parádnym gólom z priameho kopu rovno do pravej šibenice veterán Vlado Sudimák. Ubehla štvrťhodina a niečo a hostia už vyhrávali, čo nám rovnako nepridalo na pohode. V závere polčasu prišlo vylúčenie ich hráča Filipa Koľa a nádejali sme sa, že presilovka mnohé vyrieši v náš prospech,“ poznamenal v ďalšom rozprávaní M. Baran. Lenže, nestalo sa. Brezovica udrela po výmene strán po tretíkrát a to už po siedmich minútach – 1:3. Neskôr nasledovala situácia, ktorá hráčom Záborského opäť nepridala na pohode. Tomáš Kolivoška urobil hviezdu z hosťujúceho brankára Dávida Dudu, ktorý mu zneškodnil pokutový kop a aj dorážku. Po chvíli sa chlapcom z „Haršaga“ predsa len podarilo znížiť a neubehlo veľa času a prišlo aj vyrovnanie.

Do konca ostávalo niečo viac než desať minút a domáci vrhli všetko do útoku. Na výsledku sa už ale nič nezmenilo - hoci šance si vypracovali a súper zasa nebezpečne hrozil z brejkov. „Pri jednom nás zachránila spojnica a v samom závere zasa žrď. Nakoniec ostal stav 3:3, ktorý je, myslím si, spravodlivý. Lebo, mohlo to byť po dvadsiatich minútach už 3:0, no po deväťdesiatich aj 3:5,“ poznamenal M. Baran. Na záver, už len na odľahčenie, dodal: „Počasie futbalové, v hľadisku konečne diváci, na čiare mladá pekná žena, kvalitný zápas. Nedeľa na dedina ako má byť. Odhliadnuc od toho, že sme chceli získať tri body a nepodarilo sa, nič tomu naozaj nechýbalo.“

TJ Družstevník Jakubovany - TJ Šľachtiteľ Malý Šariš 3:1

V 7. lige ObFZ Prešov sa v rámci 12. kola hralo stretnutie TJ Družstevník Jakubovany vs. TJ Šľachtiteľ Malý Šariš. Hostia boli pred úvodným výkopom v tabuľke vyššie (3. resp. 9.) a papierové prognózy u súpera nakoniec aj naplnili. Zvíťazili 3:1, domácim dovolili zaznamenať čestný úspech až v záver keď viedli rozdielom triedy, i to „len“ z penalty. Škoda však, mohli vyhrať aj do tretice na nulu, čo by bola pekná vizitka ich defenzívy. Góly: Michal Lipták z 11m – 30. Rastislav Janek, 35. Jakub Marton, 70. Samuel Straka.

Hrajúci tréner Malého Šariša Rastislav Janek sa dal počuť: „Po návrate na ihriská boli naše úvodné vystúpenia v pohode. Vo Fričovciach sme zvíťazili 5:0, Drienov zdolali doma 7:0. Očakával som však, že toto bude niečo iné, lebo naposledy sme mali s týmto súperom, ako sa hovorí, namále.“ Lenže, realita vraj bola tentoraz iná. „Zápas sme mali od začiatku pevne v rukách a Jakubovany sme k ničom nepustili. V záujme objektivity však musím podotknúť, že im chýbali dvaja kľúčoví hráči Miro Šoltýs a Michal Antol. Avšak, ani my sme neboli kompletní a preto je pre nás tento úspešný výsledok cennejší. Predviedli sme sa aj peknými gólmi, prvý po efektnom zakončení, druhý z dobrých dvadsiatich metrov a ten tretí, povedal by som upokojujúci, sa tiež musel páčiť.“

Na základe rozhodnutia riadiacich orgánov zväzu ostáva do konca súťaže už len jedno kolo. R. Janek otvorene priznáva, že Inter Roma Ostrovany je súper, ktorý jeho zverencom vôbec nesedí, hoci výhoda domáceho prostredia bude v nedeľu na ich strane. „V uplynulej sezóne sme s nimi neuhrali ani bod,“ doplnil ešte. S miernymi obavami sa pozerá na rozlúčkový súboj aj preto, lebo v ňom s určitosťou nenastúpi jeden zo „základu“ Filip Marton a ani on: „Mne sa stala nepríjemná udalosť po zápase, skončil som v nemocnici s poranením zubov a nosa. Ešteže ma môže potešiť bilancia dvoch strelených gólov za 107 minút strávených na trávniku v spomínaných troch dohrávaných stretnutiach, čo vo veku 43 rokov nie je na zahodenie.“

Nie je žiadnym tajomstvom, že do najvyššej okresnej súťaže možno nakoniec postúpi aj druhý tím tabuľky. Na záver otázka, majú v Malom Šariši práve takého ambície? „My sme naše ciele nijako narýchlo neupravovali, stále sme chceli získať čo najviac bodov. Zatiaľ nič nie je isté, vôbec sa touto témou nezapodievame. V nedeľu, napriek tomu, čo som pred chvíľkou o Ostrovanoch povedal, chceme získať tri body... A potom to už bude všetko v iných rukách či hlavách, kto ako rozhodne,“ dodal na záver rozprávania R. Janek.

Zdroj: Ján Miroľa

Naposledy zmenené sobota, 12 jún 2021 10:49

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.