marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V tejto časti si ľahko overíme, ako hráči "cítia" loptu, čo sa naučili alebo v čom zdokonalili na domácich tréningoch.

Ako vo väčšom priestore hráči "cítia" loptu aj so spoluhráčmi. Táto časť nadväzuje na individuálny tréning, ktorému sme sa venovali pred časom. Tu si ho môžete pripomenúť. Mať futbalovú loptu pod kontrolou a jej ovládanie totiž nie je také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Naučiť sa triky ako Bicykel, Tanček alebo Biliard. Stačí malý priestor na ktorom je lepší prehľad o lopte a hráčových nohách. 

Pri videu skupinovom je dôležité, aby pri cvičeniach mal každý hráč a hráčka loptu. Zapájame obe nohy a riadime sa pokynmi trénera. Na záver vyskúšame hru 3:3. Kolektív tvorcov pridáva: "Budeme nadväzovať na cvičenia z domácich individuálnych tréningov, ktoré nás naučili či zdokonalili loptu ovládať a "cítiť“. Teraz si podobné cvičenia vyskúšame vo väčšom priestore a so spoluhráčmi. Pripravíme si loptu pre každého hráča a hráčku. Každý video tréning zakončíme hrou." 

Ďalšia časť McDonald´s Cupu - skupinové tréningy, ktorú Vám onedlho predstavíme sa bude venovať vedeniu lopty. Tak ako ostatné časti skupinových tréningov je koncipovaná ako inštruktážny materiál pre pedagógov prvého stupňa základných kôl a učiteľov telesnej výchovy.

McDonald´s Cup je každoročný turnaj. Nastupujú v ňom dievčatá a chlapci LEN z 1. stupňa základných škôl v rámci celého Slovenska (U10 – a mladší). Účasť dievčat v každom družstve je povinná. Družstvá hrajú v počte hráčov 4 + 1, pričom na hracej ploche počas zápasu MUSÍ byť VŽDY 1 dievča.

Vyhlasovateľ: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR
Spoluorganizátor: Slovenský futbalový zväz
Generálny partner: McDonald´s Slovakia

Naposledy zmenené utorok, 08 jún 2021 07:42

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.