apríl 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dočkali sme sa. Alebo: vitaj futbal, buď navždy s nami.

Takto emotívne oslavujeme návrat koženej lopty na dedinské trávniky. Veríme, že takáto nútená pauza tu bola prvýkrát a naposledy.

FK Rožkovany 3 - 0 ŠK Gregorovce

Začíname „zostra“ a to zápasom Rožkovian s Gregorovcami, v ktorom išlo o dohrávku 10. kola 6. ligy ObFZ Prešov.

Domáci vyhrali 3:0, dva góly strelil Samuel Veľký (v 16. a 71. min), v závere stanovil konečný rezultát Kristián Varholák (85. min). Víťazný celok si po víkende poistil pozíciu lídra , hosťom patrí 13. miesto.

Pre 22-ročného S. Veľkého to bol podľa údajov dostupných na portáli sportnet.sme.sk jubilejný osemdesiaty presný zásah v kariére, samozrejme, ide o súhrn mládežníckych aj seniorských. Zároveň platí, že sieť súpera rozvlnil v tejto sezóne po prvýkrát. „Tréner aj spoluhráči ma pred stretnutím hecovali – a urobili dobre. Pomohlo mi to. Súpera sme nepodcenili, vedeli sme, že sa výrazne posilnil. Našťastie sme očakávaný súboj zvládli, ukázali sme v čom je naša sila a že máme na postup do vyššej súťaže,“ dal sa počuť jediný útočník na súpiske Rožkovian, ktorému rozhodcovia, okrem dvoch platných gólov, ďalšie dva neuznali... „Čo k tomu dodať? Niečo také sa mi doteraz nestalo a zrejme sa to už ani nikdy nezopakuje,“ prognózuje 22-ročný futbalista.

Ako už bolo naznačené, Gregorovce pricestovali k súperovi s novými hráčmi, tiež s novým kormidelníkom. Bol ním Peter Zusko, dnes už exkormidelník Chminian. Ten si zo spomínaného klubu do sebou „doniesol“ Romana Tobiaša, Šimona Marhevku, Dávida Adamča, Patrika Adamča a Adama Antola. P. Zusko hovoril o tom, že inkasovaný gól po štvrťhodine nakopol jeho zverencov, zvýšili po ňom aktivitu a takýto obraz hry trval až do konca. Domáci však podľa neho veľmi disciplinovane bránili a víťazstvo si zaslúžili predovšetkým za výraznú efektivitu pri zakončení. „Napriek zlyhaniu v koncovke chlapcov pochválim za nasadenie a bojovnosť,“ poznamenal kauč, ktorému sa premiéra v novom pôsobisku nevydarila, no šanca na reparát sa dostaví onedlho.

TJ Družstevník Žipov 2 - 2 FK Dubovica.

Treťou dvojicou v 6. lige ObFZ Prešov, ktorá v nedeľu takpovediac dobiehala zameškané bol tandem TJ Družstevník Žipov – FK Dubovica. Papierový favorit prognózy nenaplnil. Domáci, hoci boli a sú vyššie v tabuľke (7.), iba remizovali 2:2 so súperom na aktuálnej jedenástej pozícii.

Konečný výsledok možno až tak veľmi zaujímavý nie je, skôr meno jedného z hráčov, ktorí rozvlnili siete. Ide o Martina Dolinského, skúseného domáceho obrancu, ktorý má 51 rokov a minimálne v tejto sezóne sa nechystá zavesiť kopačky na klinec. V koncovke sa presadil v 33. minúte, pred ním skóroval jeho spoluhráč Tomáš Mruz (20.). Lenže Žipovčania , hoci v tomto dueli viedli až o dva góly, náskok neudržali. V drese hostí totiž kontrovali Martin Onderčo (36.) a v pozícii striedajúceho hráča nestarnúci Slavomír Hurajt (62.).

Hrajúci tréner Dubovice Tomáš Šimko, ako priznal, by bol pred úvodným výkopom bral remízu všetkými desiatimi, no po záverečnom hvizde rozhodcu sa mu deľba bodov máli. „Chlapci hrali s chuťou, bolo vidieť, že majú hlad po futbale. Boli sme jasne lepším mužstvom, hru mali pod kontrolou. Za stavu 2:2 sme nepremenili dve tutovky, plus nevyužili samostatný nájazd desať minút pred koncom. No suma sumarum, vzhľadom na to, že to bol prvý zápas po dlhej vynútenej pauze, som spokojný. Všetkých chlapcov chválim za predvedené výkony a tešíme sa na ďalšie majstráky,“ dodal brat Romana Šimka, rovnako futbalistu. Oboch, okrem lásky ku koženej lopte, spája aj rovnaký deň narodenia, v ktorom figurujú až tri sedmičky 17. 10. 1977. Obaja majú za sebou pomerne úspešnú kariéru, hlavne počas nezabudnuteľnej druholigovej éry ličartovského futbalu.

Družstevník Hermanovce 2 - 0 TŠK Terňa

Aj ďalšie dva tímy, Družstevník Hermanovce a TŠK Terňa, vo vzájomnom súboji dohrávali desiate kolo najvyššej okresnej súťaže ObFZ Prešov. Domáci boli úspešnejší, zdolali súpera na nulu – 2:0 (1:0). V koncovke sa presadili hrajúci tréner Miloš Marinica (11.) a Jozef Pokuta (68.). V aktuálnej tabuľke patrí Hermanovciam deviata priečka, hostia sú o tri priečky vyššie.

S prezidentom TJ Hermanovce Vladimírom Karabinošom sme sa bavili o viacerých témach. Napríklad, meno Jozefa Pokutu, bývalého kanoniera, vždy vzbudí pozornosť a to napriek tomu, že efektivita jeho streľby už nie je taká, ako v minulosti bývala. „Trest za pohárový priestupok z leta minulého roka mu už vypršal. Minulý týždeň bol na skúške vo Svinnej, v nedeľu však nastúpil za nás a bol pre mančaft prínosom .“ Na margo zápasu uviedol, že futbal to nebol nijak zvlášť pohľadný, „no v našom prípade sú za takých okolností rozhodujúce tri body. Aj hostia mali šance, v globále sme však mali o čosi viac z hry my. Definitíva mohla padnúť päť minút pred koncom, Daniel Gajdoš ale nepremenil samostatný nájazd.“ Za vydarený ťah považuje prvý muž hermanovského futbalu rozhodnutie tesne pred začiatkom merania síl, „kedy sme brankára Jakuba Babuščáka napísali do zápisu od prvej minúty, dovtedy tam bolo iné meno.“

V závere rozprávania sa V. Karabinoš zmienil o nezvyčajnom maratóne, ktorý absolvoval od dňa, kedy kompetentní dali súhlasné stanovisko v téme reštartu nižších regionálnych futbalových súťaží... „V ten pondelok som zodvihol telefón a volal jedného hráča za druhým. Priznávam, niektorých som musel aj prehovárať, nebudem to tajiť, taká je realita amatérskeho športu na Slovensku.“

TJ Sokol Brezovička 2 - 2 TJ SOKOL Šarišské Sokolovce

Text zdroj: Ján Miroľa

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.