marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zmodernizujú cestu medzi Popradom a Starým Smokovcom

Už v najbližšom čase sa začne modernizácia cesty II. triedy č. 534 Poprad – Starý Smokovec. Stavbu 6.5.2021 symbolicky odštartovali poklopaním základného kameňa. Úsek prechádza katastrálnymi územiami mesta Poprad – časť Veľká a obce Veľký Slavkov. Stavebné práce, ktoré bude realizovať spoločnosť Eurovia SK, by mali po odštartovaní trvať osemnásť mesiacov.

Vďaka rozsiahlej obnove sa zlepší celkový stav a funkčnosť povrchu opravovaného úseku. „Počas rekonštrukcie bude doprava presmerovaná do jedného jazdného pruhu s dočasným dopravným značením a riadená prenosným svetelným signalizačným zariadením. Uvedomujeme si, že dopravné obmedzenia ovplyvnia plynulosť cestnej premávky, urobíme však všetko preto, aby vodiči prípadný diskomfort pociťovali čo najmenej. O všetkých detailoch budeme včas informovať,“ uviedla Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

Celková dĺžka rekonštruovaného úseku je 3 077m. V súčasnosti je povrch cesty rozrušený rozvetvenými priečnymi a pozdĺžnymi trhlinami, mozaikovými trhlinami, lokálnymi výtlkmi a opakovane opravovanými miestami. Poškodené sú aj dláždené rigoly a vpusty cestnej kanalizácie. Stavebné práce tak súvisia predovšetkým s výmenou a vystužením horných vrstiev vozovky, odvedením zrážkovej vody z jej povrchu a vylepšením zvislého aj vodorovného značenia. Okrem modernizácie cesty sa zrekonštruujú aj dláždené priekopy a kanalizácie a dva mosty. Prvý sa nachádza na 0,7 km nad Velickým potokom a druhý na 1,9 km nad Červeným potokom.

Zdroj: ts

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.