marec 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Odcudzili aj knihu za 30-tisíc €

Ďalšie nálezy pri výkopových prácach

Včera (02.03.2021) v popoludňajších hodinách boli na linku 158 oznámené až dva prípady nálezov neznámej munície.
V prvom prípade to bolo v obci Ulič, 66 ročný muž pri výkopových prácach na záhrade našiel 4 kusy neznámej munície. Krajský pyrotechnik, ktorý bol operačným strediskom vyslaný na miesto určil, že ide o granáty z obdobia 2. sv. vojny. Pyrotechnik granáty likvidoval v katastri obce Ulič, nakoľko mali poškodené zapaľovače.

Druhý nález munície bol v obci Krušine. Aj v tomto prípade bola munícia nájdená pri výkopových prácach pri rodinnom dome. Policajná hliadka miesto nálezu riadne zabezpečila pred vstupom nepovolaných osôb až do príchodu pyrotechnika. Ten po preskúmaní nálezu určil, že ide o delostreleckú mínu 82 mm, sovietskej výroby z obdobia II. svetovej vojny.
Stále platí, že v prípadu nálezu akéhokoľvek predmetu, ktorý by mohol byť muníciou, je potrebné ním nemanipulovať a čo najskôr nález ohlásiť na políciu!

Vyhasol život 19 ročného muža
Život len 19 ročného mladíka vyhasol včera (02.03.2021) krátko po pol deviatej hodine večer pri dopravnej nehode.
Na ceste v obci Belá nad Cirochou miestny vodič osobného motorového vozidla zn. Mazda, v mierne ľavotočivej zákrute zišiel s vozidlom mimo vozovku, narazil do betónovej skruže plynovej prípojky a následne čelne narazil do stromu. Mladý vodič pri tejto nehode vypadol z vozidla na zem, utrpel také zranenia, ktorým na mieste podľahol. Okresný humenský vyšetrovateľ v prípade vedie trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie.

Odcudzený historicky unikátny exponát knihy
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku vedie trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže spáchaného v súbehu so zločinom falšovania predmetov kultúrnej hodnoty.
Ide o závažné zločiny, pri ktorých zákon stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody až na desať rokov.
Doposiaľ neznámy páchateľ v presne nezistenej dobe z kežmarskej lyceálnej knižnice odcudzil historicky unikátny exponát knihy zo začiatku 16. Storočia. Ide o knihu z oblasti alchýmie, ktorá je súčasťou národného kultúrneho dedičstva Slovenskej republiky. Kniha nesie názov Libavius Andreas Alchymia... recognita, emendata... Francofvrti, excudebat, Joannes Sauruus. Rok vydania 1506! Páchateľ originál knihy zamenil za novovytvorenú sofistikovanú kópiu knihy. Škoda, ktorá vznikla touto zámenou, teda protizákonným konaním páchateľa bola vyčíslená na najmenej 30. 000,- Eur.

 

Viac ako 3 promile
Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove vzniesol obvinenie 42 ročnému mužovi z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.
Obvinený Prešovčan včera (02.03.2021) podvečer ako vodič viedol motorové vozidlo zn. Fiat Ducato, po Ul. Petrovianskej v rodnom meste. Policajná hliadka toto vozidlo vypátrala a zastavila, nakoľko bolo podozrenie, že vodič je pod vplyvom alkoholu. Vykonaná kontrola, ktorej súčasťou bola aj dychová skúška, toto podozrenie potvrdila. Vodič nafúkal viac ako 3 promile (1,54 mg/l miligram etanolu na liter vydychovaného vzduchu), bola obmedzená osobná sloboda a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Zdroj: KR PZ v Prešove

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.