marec 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: Pivovar Šariš bude viesť skúsený pivovarník Grzegorz Komora. Foto: Pivovar Šariš bude viesť skúsený pivovarník Grzegorz Komora. Zdroj_Plzeňský Prazdroj Slovensko

Pivovar Šariš bude viesť skúsený pivovarník Grzegorz Komora

Potom, čo sa ku koncu minulého roka s úspešnou pivovarníckou kariérou rozlúčil po takmer 40 rokoch Ján Čerkala, prichádza do Pivovaru Šariš nový manažér závodu. Na čelo jedného z najmodernejších pivovarov strednej Európe sa postaví Grzegorz Komora. Ten doteraz pôsobil v Pivovare Radegast v Nošoviciach, ktorý spadá do portfólia Plzeňského Prazdroja. Grzegorz Komora je ženatý, má dvoch synov. Vo voľnom čase sa rád športuje a chodí na rodinné výlety. Z piva obľubuje najmä svetlé 10° a zo špeciálov preferuje tmavé pivá.

Grzegorz Komora prichádza na Slovensko s viac ako 14-ročnou praxou pivovarníka. Skúsenosti nadobudol v závodoch v Tychách a v Nošoviciach. Nový manažér závodu začínal svoju pivovarnícku kariéru podobne ako jeho predchodca. Do Pivovaru Tychy nastúpil ešte ako študent Technickej univerzity v Katoviciach na stáž, na oddelenie logistiky. Pre pivovarnícke umenie sa nadchol počas vysokoškolskej exkurzie do Pivovaru Tychy, kde študentov sprevádzal vtedajší manažér závodu. Práve táto prehliadka ho inšpirovala do takej miery, že sa pevne odhodlal venovať sa oblasti pivovarníctva a skúsiť prácu v pivovare. „Vážim si to, že môžem rozvíjať úspešné pôsobenie Jána Čerkalu na tomto poste. Aj ja verím, že láska k pivu a rešpekt ku všetkým ľuďom, ktorí sa podieľajú na jeho výrobe, je to, čo je pri tejto práci jedným z najdôležitejších atribútov,“ povedal Grzegorz Komora, nový manažér závodu, Pivovar Šariš.

V Pivovare Tychy po stáži absolvoval na oddelení logistiky tiež trainee program a zostal v ňom aj po jeho úspešnom ukončení. Najprv na pozícii koordinátora logistiky POS materiálov a potom na pozícii projektového manažéra v oblasti stáčania. Odtiaľ smerovali jeho kroky do Pivovaru Radegast v Nošoviciach, kde nastúpil na pozíciu manažéra stáčania a prepracoval sa až na pozíciu manažéra údržby. Pod jeho taktovkou prebehli jedny z najväčších investičných akcií v histórii nošovického pivovaru ako stavba automatizovaného skladu, inštalácia novej plechovkovej linky či rozšírenie kapacity varne. „V Pivovare Radegast som prešiel veľký kus cesty – profesionálne aj ľudsky. Dostal som možnosť riadiť významné projekty a verím, že skúsenosti, ktoré som tam nadobudol, budem môcť uplatniť a ďalej rozvíjať práve v Pivovare Šariš. Zároveň to bola pre mňa veľmi cenná skúsenosť aj z hľadiska ľudskej roviny, kedy som sa utvrdil v tom, že pivovarníci fungujú ako jedna veľká rodina, ktorej základom je variť kvalitné pivo s úctou k tradíciám a akékoľvek rozdiely - regionálne či jazykové sa v nej veľmi rýchlo stierajú,“ hodnotí svoje pôsobenie v Česku Grzegorz Komora.

Pivovar Šariš patrí medzi najmodernejšie v strednej Európe. Plzeňský Prazdroj Slovensko totiž do svojho výrobného závodu pravidelne investuje a modernizuje ho. Len za posledné dva roky boli realizované dva veľké projekty, a to inštalácia novej plechovkovej linky, s ktorou boli spojené aj inovácia linky pre stáčanie fliaš aj nová filtračná linka a v minulom roku to bolo zefektívnenie sladovne. Oba projekty si celkovo vyžiadali takmer 5 miliónov eur. „Pivovar Šariš skončil v minulom roku napriek kríze s dobrými výsledkami. Sú za nimi iste aj investície do zlepšenia procesov fungovania, no v prvom rade za tým čítam prácu Jána Čerkalu a tímu jeho ľudí. Verím, že spolu s týmto tímom budeme pokračovať vo varení skvelého piva pre všetkých. Príbeh každého pivovaru je tvorený najmä jeho ľuďmi a myslím, že Pivovar Šariš má tých najlepších ľudí, aby mal ten najlepší príbeh,“ povedal Grzegorz Komora a dodal, že na Slovensko sa veľmi tešil. Oslovila ho krajina, hory aj naše tradície, no najdôležitejší sú podľa neho vždy ľudia.

 

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.