apríl 24, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: ilustračné, Cena mesta Prešov 2017, autor Radomír Kreheľ Foto: ilustračné, Cena mesta Prešov 2017, autor Radomír Kreheľ

Každoročné oceňovanie mesta Prešov pokračuje aj v čase mimoriadnej situácie.

Občania môžu predkladať svoje návrhy na udelenie verejných ocenení mesta Prešov za rok 2020 do konca februára. Jedná sa o CENU MESTA PREŠOV, ktorá je verejným ocenením. Udeľuje ju mesto Prešov fyzickým osobám, právnickým osobám a kolektívom za vynikajúce tvorivé činy a dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta Prešov vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života.

Udeľuje sa za vynikajúce tvorivé činy najmä v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, výchovnej, technickej, publicistickej, hospodárskej, športovej a verejno - prospešnej činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí, za výnimočný čin pri živelných pohromách, požiaroch, povodniach a pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov a mesta alebo za mimoriadny prínos a prezentáciu mesta Prešov na základe dlhodobej aktívnej, tvorivej a činorodej práce.

Druhým verejným ocenením je OPÁLOVÉ ZRNKO MESTA PREŠOV. Oceňujú sa ním najúspešnejšie podnikateľské subjekty pôsobiace na území mesta Prešov za mimoriadne aktivity v oblasti výroby, obchodu a služieb. Pri výbere podnikateľských subjektov sa zohľadňuje úroveň dosiahnutých výsledkov v ekonomickej oblasti, zamestnanosti, prílevu investícií, prínosu pre verejné financovanie, inovatívnosti a pod., ako aj miera prínosu pre rozvoj a prezentáciu mesta prostredníctvom podnikateľskej činnosti.

Návrhy na laureátov verejných ocenení mesta Prešov za rok 2020 môžu občania posielať písomne do 28. februára 2021 na adresu:

Mestský úrad v Prešove, Referát kultúry a cestovného ruchu, Jarková 26, 080 01 Prešov

,alebo aj prostredníctvom e- mailu na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Návrh na udelenie verejných ocenení mesta Prešov musí obsahovať:
- osobné údaje navrhovaného,
- zdôvodnenie návrhu na udelenie Ceny, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie,
- kontaktné údaje navrhovateľa.

Zdroj: mesto Prešov

Naposledy zmenené nedeľa, 07 február 2021 12:08

Súvisiace položky (podľa značky)

  • Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady Sadzby miestnych daní a poplatky za odpady

    Predkladaný návrh zvýšenia sadzieb dane z nehnuteľností na rok 2023 by priniesol do rozpočtu mesta navýšenie o približne 531 000 € a návrh na zvýšenie poplatkov za odpady navýšenie o približne 3 647 000 €.

  • Začína sa jesenná deratizácia Začína sa jesenná deratizácia

    Mesto Prešov v týchto dňoch začína s realizáciou pravidelnej celoplošnej deratizácie verejných priestranstiev, ktorá potrvá počas celého mesiaca október 2022.

  • Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica Zrekonštruovaná hasičská zbrojnica

    Najstarší dobrovoľný hasičský spolok v Uhorsku vznikol v roku 1835 v Arade. Ako druhý bol v roku 1847 založený spolok v Prešove. Jeho existenciu dokladá Zakladacia listina vydaná 7. júla 1847 v Prešove. V tomto období v Uhorsku vznikali dobrovoľné hasičské spolky, ktoré predstavovali ďalšiu formu organizovaného boja proti požiarom a boli predchodcami dnešných dobrovoľných a profesionálnych zborov. 

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.