Vytlačiť túto stránku

Problémy s prepravou pretrvávajú

Foto: ilustračné, archív TV7 Foto: ilustračné, archív TV7

 

Problémy s medzinárodnou prepravou zásielok pretrvávajú

Pre zvyšujúci sa počet nakazených novým koronavírusom a s cieľom zamedziť ďalšiemu jeho šíreniu, prijímajú všetky krajiny sveta rozličné opatrenia, medzi nimi napríklad aj rušenie alebo zmenu letov medzinárodných leteckých prepravcov. Preto Slovenská pošta, rovnako ako aj iné poštové podniky sveta, má problémy s výpravou zásielok do niektorých krajín.

Slovenská pošta koordinuje pohyb medzinárodnej pošty podľa situácie v krajinách celého sveta. Pretrvávajúca mimoriadna situácia, nedostatok prepravných kapacít a obmedzenia v leteckej preprave, ktorá je základným druhom prepravy zásielok, môžu spôsobiť omeškanie medzinárodných zásielok. Do krajín, kam nie je možné poštu doručiť, je pozastavené prijímanie zásielok (listové zásielky, balíky a zásielky EMS) od zákazníkov. Kompletný zoznam krajín je uvedený na stránke https://www.posta.sk/stranky/obmedzenia-a-upravy-v-medzinarodnej-poste. Slovenská pošta intenzívne hľadá alternatívne možnosti, ako zabezpečiť prepravu medzinárodných zásielok do zahraničia, preto prosíme zákazníkov o zhovievavosť pri ich doručovaní z ktorejkoľvek časti sveta.

V prípade, ak zákazníci chcú alebo potrebujú poslať zásielky do Číny, odporúčame to odložiť. Číňania totiž od pondelka 5. októbra do nedele 11. októbra oslavujú štátny sviatok tzv. Zlatý týždeň (Golden week), preto viaceré letecké spoločnosti pozastavili lety do tejto krajiny, v dôsledku čoho je pozastavená aj výprava listových zásielok, balíkov a EMS do Číny. V tomto období nebudú podacie pobočky Slovenskej pošty prijímať zásielky určené do Číny.

Zdroj: ts

Najnovšie od Televízia TV7