apríl 20, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Foto: archív TV7, Tatran Prešov - hala Foto: archív TV7, Tatran Prešov - hala

V pondelok 17. augusta rozšíril káder Tatrana Prešov pre budúcu sezónu Marcos Vinicios Colodeti.

Komplikácie s príchodom tretieho Brazílčana do kádra slovenského majstra súviseli s opatreniami prijatými v súvislosti so šírením koronavírusu vo svete, kde Brazília patrí medzi jednu z krajín s najväčším počtom nakazených. Aj preto bolo získanie potrebných povolení náročné a termín príchodu 24-ročného brankára sa viackrát posúval. Marcos Colodeti ale napokon v závere uplynulého týždňa odletel z brazílskeho Sao Paula s medzipristátím v holandskom Amsterdame do rakúskej Viedne, odkiaľ sa vlakom presunul na východ Slovenska. „Po hľadaní viacerých spôsobov ako dostať Marcosa do Prešova, ako boli cesty cez Taliansko, Nemecko a podobne, sa napokon najschodnejšia ukázala trasa cez Holandsko, kde vstupoval Marcos do schengenského priestoru. Stalo sa tak aj za výdatnej pomoci honorárneho konzula Holandského kráľovstva na Slovensku Matúša Murajdu, ktorý prostredníctvom komunikácie s holandským veľvyslanectvom v Bratislave a cudzineckou políciou v Amsterdame prispel k tomu, aby Marcos mohol vstúpiť na územie Európskej únie. Následne sa cez Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR podarilo od Úradu verejného zdravotníctva SR získať výnimku na jeho vycestovanie. Samozrejme v kombinácii so všetkými ostatnými dokumentmi, ktoré vyžadovala holandská aj rakúska strana. V prvom rade išlo o čerstvý test na Covid-19, ale aj ďalšie potrebné dokumenty,“ ozrejmil neľahký proces generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

Vzhľadom na výnimku, ktorá bola Marcosovi Colodetimu udelená a po potvrdení Regionálnym úradom verejného zdravotníctva SR sa už dnes, teda v pondelok 17. augusta, pripojí brazílsky brankár na podvečernom tréningu prvýkrát k mužstvu. „Príchod do Prešova je veľkým úspechom. Po týždni organizovania potrebných potvrdení a veľmi dlhej ceste som konečne tu! Som vďačný za všetku podporu, ktorú mi Tatran Prešov dal, najmä generálnemu manažérovi Mirovi Benickému. Som veľmi šťastný, že som už tu a som skutočne nadšený, že môžem začať novú cestu s tímom. Prešov je nádherné mesto. Cítim, že toto je začiatok neuveriteľnej fázy môjho života. Nemôžem sa dočkať, až začnem so svojimi spoluhráčmi trénovať a pomáhať s naplnením našich cieľov. Som veľmi rád, že môžem byť už aj oficiálne súčasťou prešovského Tatrana,“ uviedol po náročnej ceste a príchode do Prešova Marcos Colodeti.

Brazílsky gólman už v noci z utorka na stredu odcestuje spolu s tímom aj na sériu prípravných stretnutí do Slovinska, kde zverencov trénera Slavka Golužu čaká počas štyroch dní od 19. do 22. augusta päť zápasov s miestnymi účastníkmi najvyššej súťaže. Pôjde zároveň o poslednú časť prípravy pred oficiálnym štartom novej sezóny v podobe dohrávaného turnaja Final 4 Slovenského pohára, ktorý sa uskutoční cez víkend 29.-30. augusta v Bardejove.

 

Zdroj: Ivan Kriššák, Tatran Prešov

Naposledy zmenené utorok, 18 august 2020 10:19

Súvisiace položky (podľa značky)

Reklama

Spravodajstvo - video archív

No video found

Youtube Gallery: Video List and Theme not found.